Hlavní obsah

Gang vyrobil podle policie pervitin za 60 milionů, vařilo se i na jachtě

Novinky, kub

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Z rozsáhlé výroby a prodeje povzbuzující drogy pervitin obvinila policie šest lidí, kteří podle detektivů působili ve Středočeském a Jihočeském kraji. Vyšetřovatelé uvedli, že organizovanou skupinu sledovali přes rok a za tu dobu vyrobila pervitin za 60 milionů korun. Policie v kauze rovněž zabavila jachtu či auta.

Zadržení gangu výrobců pervitinuVideo: Policie ČR

 
Článek

Více než roční sledování a prověřování skončilo pro policisty na konci května, kdy současně na několika místech v Česku vrazili se zásahovou jednotkou do bytů s podezřelými.

Gang prodával drogu hlavně ve Středočeském a Jihočeském kraji.

„Každý člen skupiny měl přesně stanovenou činnost, předem byl stanoven i podíl ze zisku a hmotnost drogy, kterou musel prodat. Prodej pak cílovým uživatelům či překupníkům probíhal po domluvě na různých místech metropole, Jihočeského a Středočeského kraje,” informoval ve čtvrtek o případu mluvčí policie Jan Rybanský.

Přítelkyně posílala vězni za mříže věci na kreslení, do fixek přibalila drogy

Krimi

Skupina podle mluvčího byla schopna během jednoho výrobního procesu, který zabral třeba noc, uvařit až půl kila vysoce kvalitní drogy.

„Za sledované období kriminalisté předpokládají, že skupina vyrobila přibližně šedesát kilogramů drogy v hodnotě šedesáti milionů korun,” upřesnil Rybanský s tím, že zisk z prodeje gang dále využíval k nákupu chemikálií a zejména léčiv, ze kterých se pervitin vyrábí, a to hlavně z lékáren v Polsku.

Foto: Policie ČR

Gang podle policie vyráběl pervitin také na jachtě

Nezůstalo ale jen u investic do nelegálního byznysu, obvinění, kteří podle mluvčího nikdy nepracovali, si užívali dlouhé luxusní dovolené v Malajsii a Karibiku, nebo nakupovali nemovitosti a drahá vozidla či sexuální služby.

Při domovních prohlídkách policie zabavila kompletní velkokapacitní chemické laboratoře na výrobu pervitinu, přes 2,5 kilogramu drogy, 20 kilogramů léků a 2,3 milionu korun v různých měnách.

Z neschopenky řídil drogový byznys, plány gangstera Papeže utnula zásahovka

Krimi

„Kriminalisté dále zajistili čtyři motorová vozidla, jachtu, rodinný dům, dvě dlouhé zbraně s optikou a tlumičem včetně nábojů a pistoli,” doplnil mluvčí.

Gang podle vyšetřovatelů nepoužíval bankovní účty a hotovost ukládali do bezpečnostních schránek. Kromě vysoké hotovosti byl v jedné z nich také kilogram vysoce kvalitního pervitinu.

Foto: Policie ČR

Zadržení gangu výrobců pervitinu

„Výroba pervitinu probíhala i na zajištěné jachtě, která byla opatřena otvorem směřujícím přímo do vody. Ten byl připraven pro případ, že by se gang potřeboval rychle zbavit celé varny i samotné drogy v případě nenadálé policejní kontroly,” zmínil Rybanský.

Drogový boss Satan z Vimperka skončil

Krimi

Policie obvinila pět z podezřelých z nedovolené výroby psychotropních látek, šestému obviněnému přibylo ještě maření výkonu úředního rozhodnutí a nedovolené ozbrojování. „V případě odsouzení jim hrozí trest odnětí svobody od 10 do 18 let. Proti všem zadrženým je vedeno exekuční řízení,” dodal mluvčí s tím, že pět z obviněných poslal soud do vazby.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám