Hlavní obsah

Z neschopenky řídil drogový byznys, plány gangstera Papeže utnula zásahovka

– České Budějovice
Právo, Novinky, Pavel Orholz, kub

Kriminalisté a celníci zadrželi muže z Českých Budějovic podezřelého z drogového byznysu ve velkém. Společně s ním obvinili i další čtyři lidi z jihu Čech a jednu ženu z Prahy. Vyšetřovatelé hovoří o citelném zásahu do drogové scény, zadržený muž přezdívaný Papež a jeho gang jsou podle nich velcí hráči, kteří si měli nelegálními obchody přijít na zhruba 12 milionů korun.

Zadržení podezřelého muže přezdívaného PapežVideo: Policie ČR

 
Článek

„Celníci z protidrogové jednotky případ prověřovali půl roku. Společně s kriminalisty zjistili, že tato šestičlenná skupina zásobovala pervitinem celý Jihočeský kraj a příhraniční části Rakouska,“ informoval v úterý o případu mluvčí policie Jiří Matzner.

Babička dodávala drogy svému vnukovi do Valdic. Policie navrhla obžaloby

Krimi

Výdělky gangu vyšetřovatelé spočítali na zhruba 12 milionů korun. Podle kriminalistů Papež vykupoval pervitin od překupníků z celé České republiky a převážel jej do Českých Budějovic. Zde měl v pronajatých kancelářích a také v garáži mezisklady.

Foto: Celní správa ČR

Drogy, které našla policie při domovních prohlídkách

„Nákupní cenu znal pravděpodobně jen on, a tak zbylým pěti členům gangu jihočeské ceny diktoval podle svého. Pětice pak drogu dostávala k menším dealerům a na ulice jihočeských měst. Členové skupiny dokázali, každý za jeden den, přeprodat dávky za 20 tisíc korun,“ popisoval praktiky gangu Matzner.

Foto: Policie ČR

Policie zabavila při zátahu na Papežův gang i luxusní mercedesy

Obviněný podle policie vše řídil coby zaměstnanec bezpečnostní agentury, přičemž v minulých měsících byl v pracovní neschopnosti.

Exploze drogové varny rozmetala panelákový byt v Brně, vyražená okna padala na auta

Krimi

„Bude asi jen dobře, pokud zůstane mnoho let za mřížemi, podle posbíraných indicií a výslechů měl totiž velké plány na expanzi se svým gangem do Holandska. Co by to znamenalo pro drogovou scénu v kraji, lze jen těžko odhadnout,“ zmínil Matzner.

Foto: Policie ČR

Zadržení podezřelého muže přezdívaného Papež

Policie provedla s celníky řadu domovních prohlídek. Při zásahu 27. února letošního roku zajistili specialisté také luxusní mercedesy.

Dealer vozil do Jihlavy pečivo nadité pervitinem, z Ústí jezdil taxíkem

Krimi

Papež převážel před zadržením 400 gramů pervitinu a jak sám přiznal, bál se avizovaného lockdownu a omezení pohybu přes hranice okresu.

Foto: Policie ČR

Členové jihočeského Papežova gangu si prodejem pervitinu přišli podle policie na miliony korun

Všech šest členů gangu čelí obvinění z výroby drog a hrozí jim před soudem až dvanáct let vězení. Pět obviněných je ve vazbě a jeden muž ze Strakonicka unikl před zatčením za hranice.

Před Papežem zadrželi Satana

Jihočeská policie hlásila podobný úspěch již v lednu, kdy po roce a půl sledování a prověřování zadržela opět společně s celníky gang z Prachaticka, který měl zásobovat celý Jihočeský kraj. Kriminalisté v případu obvinili tři podezřelé. Bossem celé skupiny byl muž (37) z Vimperska, kterému se přezdívalo Satan.

Foto: Celní správa ČR

Podle kriminalistů Papež vykupoval pervitin od překupníků z celého Česka

Jde o bývalého zápasníka, ze kterého měli odběratelé drog velký strach. Kriminalisté u něj našli samopal i revolver, kterými zřejmě své „obchodní partnery“ zastrašoval.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám