Hlavní obsah

Syn senátora Chaloupka podle soudu vařil drogy. Trest za to ale nedostal

Právo, pab
Domažlice

Před dvěma lety si syn senátora Václava Chaloupka s dalšími dvěma kumpány a kamarádkou obstarali léky na výrobu pervitinu a v domě na Klatovsku, který v té době už monitorovali detektivové, začali drogu vařit. Zatímco Jiří Danec, Jiří Kadečka a Lucie Kajanová odešli v pondělí od okresního soudu v Domažlicích s podmínkami, u 31letého politikova syna soud rozhodl o upuštění od souhrnného trestu.

Foto: Patrik Biskup, Právo

Václav Chaloupek mladší u soudu z roku 2016

Článek

Z odůvodnění verdiktu plyne, že případný trest by byl zcela bez významu vedle čtyřletého vězení, který Chaloupkovi v mezidobí uložil za souběžnou trestnou činnost plzeňský okresní soud.

Podle rozsudku čtveřice vařila pervitin v domě ve Vřeskovicích. Přiznal se pouze Danec, ačkoliv je všechny zadržela na místě zásahová jednotka.

Chaloupek se hájil tím, že chtěli s Kadečkou z objektu udělat ubytovnu pro agenturní pracovníky. V den jejich zadržení si údajně byli objekt pouze obhlédnout.

Napadl muže, který ho vyrušil při sexu. Dostal čtyři roky

Krimi

„Měli jsme tam schůzku s mužem, který tvrdil, že je majitelem. Ráno mu měl přijet právník a doložit, že budovu vlastní. O finanční a další pomoc jsme chtěli poprosit naše otce,“ vypověděl Chaloupek a dodal, že měli v plánu v objektu sedět a povídat si až do rána, než přijede advokát.

Chaloupek byl poprvé souzen v roce 2016 za brutální napadení poslíčka s pizzou, kterého oloupil o peníze. Odseděl si přes polovinu tříletého trestu a za dobré chování byl v roce 2018 podmíněně propuštěn z výkonu trestu.

Syn slavného medvědáře vařil podle obžaloby pervitin

Krimi

Loni v červenci dostal čtyři roky nepodmíněně za vydírání a pokus ublížení na zdraví, když napadl s nožem správce činžovního domu. Ten Chaloupka přistihl v noci na chodbě, jak pod schody souloží s mladou ženou. Když chtěl zavolat policii, Chloupek ho srazil pěstí, chytl do kravaty a s nožem v ruce ho donutil otevřít vchodové dveře, které muž předtím zamkl.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám