Hlavní obsah

Firma, která vybírala statisícové zálohy na nákup nemovitosti, s klienty nekomunikuje

Právo, Aleš Honus

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Praktiky brněnské společnosti Real Nova Group, která od klientů vybírala zálohy na koupi nemovitostí a pak nedostávala svým slibům, prověřuje ostravská policie. Ve středu vyzvala všechny klienty této společnosti, aby kontaktovali policejní linku 158. Někteří klienti podle policie přišli až o šestimístné částky.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Firma je od minulého měsíce v likvidaci, telefony jsou nedostupné. Moravskoslezská krajská policie kauzu šetří pro podezření ze zločinu zpronevěry.

Podezřelí, jednající za společnost Real Nova Group se sídlem v Brně, měli na území České republiky nejméně v letech 2009 a 2010 uzavírat s klienty smlouvy na zprostředkování koupě nemovitostí.

„Na základě těchto smluv pak měli vybírat od svých klientů rezervační zálohy, které v některých případech znamenaly částku 100 tisíc korun. Podezřelí pak neměli dostát svému závazku, vyplývajícímu z uzavřených smluv, vybrané zálohy klientům nevrátili a nákup nemovitosti nezprostředkovali,“ uvedla policejní mluvčí Gabriela Holčáková.

O praktikách firmy lze na internetu najít řadu svědectví. „Dokáže akorát vytáhnout z lidí zálohu a pak přestane zvedat telefony a odpovídat na maily i písemné upomínky. Když už telefon vezme, má jen plnou hubu toho že se na tom pracuje, ale skutek utek,“ uvádí internetový server podvodnefirmy.cz o brněnském podnikateli, jenž za firmu vystupoval.

Policie nyní shromažďuje informace o poškozených. „K řádnému zadokumentování věci žádáme zúčastněné poškozené, kteří dosud nekomunikovali s policisty, aby informace sdělili na lince 158,“ dodala Holčáková.

Reklama

Výběr článků

Načítám