Hlavní obsah

Fanoušky čeká nový rozsudek za loupež vlajek

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pět fanoušků Baníku, kteří byli v únoru odsouzeni k přísným trestům za přepadení auta s fanoušky opavského fotbalového klubu na podzim 2018, si vyslechne nový soudní verdikt. Případem se začal v minulých dnech znovu zabývat ostravský krajský soud. Původní rozsudek, který je poslal za loupež za mříže na pět a čtvrt až sedm a čtvrt roku, totiž vrchní soud zrušil.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

V kauze bylo původně obžalováno sedmnáct fanoušků. Dvanáct se k útoku na Opavany a krádeži vlajek přiznalo a uzavřelo před dvěma lety se státním zástupcem dohodu o vině a trestu. Soud jim proto dal podmíněné a peněžité tresty a zákaz vstupu na stadion. Dalších pět fanoušků ale dohodu neuzavřelo, soud je poslal všechny nepodmíněně za mříže.

Následně se úspěšně odvolali a Vrchní soud v Olomouci případ vrátil ostravskému soudu, navíc původní trestní senát označil za podjatý, takže případem se nyní zabývá nový senát.

„Vzhledem k tomu, že senát schválil dohody o vině a trestu u některých obžalovaných, přičemž do skutkových vět v dohodách uvedl všechny, dospěl vrchní soud k závěru, že senát rozhodující o schválení dohod zaujal předběžný názor o vině obžalovaných, kteří dohodu ne­uzavřeli, a z tohoto důvodu je ve věci podjatý. Věc proto musí rozhodnout jiný senát,“ řekla mluvčí soudu Vilemína Ondrušová.

Čtyři z pěti obžalovaných v pondělí u soudu přiznali vinu, pouze jediný řekl, že s útokem nemá nic společného. Jednání bylo odročeno na 27. ledna.

Vrah ze Skřipova opět neuspěl s návrhem na obnovu řízení

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám