Hlavní obsah

Policie navrhla obžalovat Feriho ze tří znásilnění

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha
Aktualizováno

Bývalý poslanec Dominik Feri má být obžalován ze tří případů znásilnění, navrhla policie po ukončení vyšetřování případu. Policisté již dříve uvedli, že Ferimu hrozí až deset let vězení. Trestní stíhání se týká i podezření ze znásilnění spáchaného na dítěti, kdy se mělo jednat o sedmnáctiletou dívku. Feri vinu dříve odmítl.

Foto: Milan Malíček, Právo

Dominik Feri ve Sněmovně

Článek

O vývoji v případu ve čtvrtek informovala policie na Twitteru.

Podle dřívějších informací čelí Dominik Feri trestnímu stíhání ze sexuálního obtěžování a znásilnění. Oběťmi měly být dívky, s nimiž se seznámil na sociálních sítích a pozval je do svého bytu nebo bytu svých přátel. Tam se pak měl dožadovat pohlavního styku.

Feri po zveřejnění obvinění loni v červnu rezignoval na poslanecký mandát. Letos v květnu státní zástupce zamítl stížnost, kterou exposlanec proti zahájení trestního stíhání podal.

V případě odsouzení hrozí Ferimu až 10 let vězení, protože je stíhán i pro trestný čin znásilnění spáchaný na dítěti, které dovršilo 17 let, uvedla dříve policie.

Trestnímu stíhání předcházelo svědectví několika žen, které tvrdily, že s nimi měl Feri sex i přes jejich nesouhlas. Rovněž se měl snažit vylákat z nich nahé fotografie nebo je veřejně dehonestoval. Svědectví zveřejnily Deník N a server Alarm.

Exposlanec Dominik Feri skončil v nemocnici, spekuluje se o sebevraždě

Krimi

Feri podobná tvrzení odmítl, omluvil se ale za „nevhodné“ či „nepatřičné“ chování. Po oznámení o policejním obvinění prohlásil, že hodlá prokázat svou nevinu.

Reklama

Výběr článků

Načítám