Hlavní obsah

Feri se stížností proti stíhání za znásilnění neuspěl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Trestní stíhání exposlance TOP 09 Dominika Feriho, který byl obviněn ze znásilnění, pokračuje. Státní zástupce zamítl stížnost, kterou Feri proti zahájení stíhání podal. Právu to sdělil mluvčí Městského státního zastupitelství v Praze Aleš Cimbala.

Foto: Novinky

Dominik Feri

Článek

Policie prověřovala Feriho od loňského června, kdy jej několik žen nařklo ze sexuálního obtěžování, v březnu padlo obvinění ze znásilnění. Podle Cimbaly nyní dále probíhá vyšetřování.

V případě odsouzení hrozí exposlanci až 10 let vězení, protože je stíhán i pro trestný čin znásilnění spáchaný na dítěti, které dovršilo 17 let, uvedla v březnu policie.

Feri čelí podezření, že se měl u dívek, s nimiž se seznámil na sociálních sítích, dožadovat poté, co je pozval do svého bytu nebo bytu svých přátel, pohlavního styku, k němuž mu však dívky podle zveřejněných svědectví v Deníku N a A2larm nedaly souhlas.

Policie obvinila exposlance Feriho ze znásilnění

Krimi

„Ve zbylé části týkající se skutků, pro které nebylo obviněnému sděleno obvinění, dosud probíhalo samostatné prověřování. Nyní však policejní orgán rozhodl usnesením o odložení této věci, neboť z dosavadního prověřování nevyplynuly takové skutečnosti, které by umožňovaly prověřované jednání posoudit jako trestný čin,” dodal Cimbala.

Feri loni v červnu na poslanecký mandát rezignoval.

Reklama

Související témata:

Související články

Feri rezignoval na poslanecký mandát dopisem

Dominik Feri, který čelí nařčení ze sexuálního násilí a minulý týden vystoupil z TOP 09, v pondělí oficiálně rezignoval na místo poslance. Do rukou předsedy...

Výběr článků

Načítám