Hlavní obsah

Novinářka k případu Feri: Oběti nátlaku se neznaly, o manipulace nejde

Právo, jim

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výpovědi svědků a obětí údajného sexuálního nátlaku poslance Dominika Feriho (TOP 09) jsou autentické a o manipulaci zcela jistě nejde, popsala v ČRo novinářka A2larmu Apolena Rychlíková. Podle ní se tři z obětí, které v rámci pátrání s Deníkem N oslovila, vůbec neznají.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Apolena Rychlíková (na snímku z roku 2015)

Článek

„Tím jsem si jistá jak máločím ve svém životě, protože ty ženy se mezi sebou navzájem vůbec neznají,“ odpověděla Rychlíková na otázku, zda nemohla podlehnout manipulaci.

„Tyto ženy v životě nesdílely jakoukoli zkušenost, jakou mají, dokonce ani nejsou všechny z Prahy. Jsou to ženy různého věku, různého sociálního postavení, z různých kruhů. Není to jen z fakulty, kde se o tom vědělo,“ uvedla novinářka.

Že chce kluk dostat holku do postele? To je normální, nebuďme pokrytci, zastal se Feriho Schwarzenberg

Domácí

Připomněla, že vše začalo až jedním vyjádřením na Twitteru, jehož autorka se řečnicky ptala, proč sexuální kauzy Feriho nejsou medializovány. Následná diskuse pak přiměla redakce obou serverů ověřit, zda se nejedná o drby či pomluvy.

„Velmi často se u těch lidí, se kterými jsme mluvili, a byly jich bezmála tři desítky, objevovalo, že když si četli tu twitterovou diskusi, tak jim došlo, že je tady asi víc lidí, kteří zažili něco podobného. A v tomhle je ten efekt velmi běžný. Obecně pokud cítíte, že v tom nejste sama, je větší ochota se o tom bavit,“ vysvětlila Rychlíková, jak na kauzu narazila.

Kania z TOP 09: Vyjádření Schwarzenberga a Czernina je nehorázné, nechci s nimi být spojován

Domácí

Dvě ženy popsaly, že si Feri na nich vynutil sex, i když ho opakovaně odmítly. U další ženy si při sexu Feri prý sundal kondom a odmítl ho navléci.

„Pak jsou tam i ta každodenní svědectví, která spíš dokreslují jeho povahu. Tu neustálou snahu vábit z žen intimní fotky, časté je tam i ponižování, urážky vzhledu, intelektu, často to má sexualizovaný charakter,“ dodala Rychlíková.

Sommerová nahradí Feriho: Musíme odvrátit temné síly

Domácí
Foto: Novinky

Dominik Feri

Reklama

Výběr článků

Načítám