Hlavní obsah

Dvouletý chlapec se na Hlučínsku opařil vodou z varné konvice

Právo, hon

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

S těžkými popáleninami skončil v ostravské fakultní nemocnici ani ne dvouletý chlapec, který se ve středu v malé obci nedaleko Hlučína opařil vodou z převrhnuté varné konvice. Dítě bylo podle záchranky popáleno na 20 procentech těla.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

O události informoval mluvčí záchranné služby Lukáš Humpl. Posádky vyjely na místo krátce před šestnáctou hodinou.

„Chlapeček ve věku necelých dvou let se polil vroucí vodou z varné konvice. Utrpěl při tom závažné popáleniny v oblasti obličeje, krku a hrudníku. Zasahující lékařka stanovila opařenou plochu na více než dvacet procentech těla,“ sdělil Humpl.

Posádky záchranné služby ihned zahájily poskytování přednemocniční neodkladné péče – ošetřily zasažené části těla, zajistily žilní vstup a zahájily podávání potřebných léků.

„Stav dítěte vyžadoval šetrnou přepravu na specializované pracoviště popáleninového centra. Na místo proto vzlétl vrtulník letecké záchranné služby. Jeho posádka si převzala dítě na palubu a zajistila jeho rychlý transport do fakultní nemocnice v Ostravě-Porubě,“ dodal Humpl.

Reklama

Výběr článků

Načítám