Hlavní obsah

Dvojice zlodějů si vykrádáním zaparkovaných aut vydělala půl miliónu korun

Novinky, ČTK, Petra Konečná

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Brněnští policisté dopadli 27letou ženu a 24letého muže, kteří letos v létě ukradli z aut zaparkovaných u obchodů v Brně okolí věci za bezmála půl miliónu korun. Dvojice zlodějů přepadala nestřežená a neuzamčená vozidla v okamžiku, kdy jejich majitelé nakládali nákup do kufru. Většinou kradli kabelky, peněženky, mobilní telefony a poté dokonce i kreditní karty, které se následně pokoušeli zneužít.

Foto: Ondřej Lazar Krynek, Novinky

Policie dopadla dvojici zlodějů, která vykrádala zaparkovaná auta u obchodních domů.

Článek

"Vyšetřovatelé celkem vědí o 25 případech krádeží a neoprávněných výběrů," uvedla policejní mluvčí Andrea Procházková.

"Scénář  byl ve všech případech obdobný. Dvojice se pohybovala na parkovištích u obchodních domů, kde si vytipovala návštěvníka, který nakládal nákup nebo byl jinak zaneprázdněn," dodala mluvčí.

Jejich nejhodnotnější kořistí byla dámská kabelka, v níž se v tu chvíli nacházelo 50 tisíc korun v hotovosti a mobilní telefon. Dvojice kabelku odcizila z otevřeného auta koncem května u obchodního domu v Kaštanové ulici v Brně.  

"Muž je v současnosti ve vazbě," uvedla Procházková. V případě, že bude dvojice usvědčena z trestných činů krádeže a neoprávněného držení platební hrozí jí odnětí svobody až na tři roky. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám