Hlavní obsah

Dvěma zlodějkám z Mostu hrozí až desetileté vězení

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Šestadvacetiletá žena z Mostu má podle kriminalistů na svědomí dvě loupežná přepadení seniorek z konce února a začátku března. Na jednom přepadení se podílela i její kamarádka. V případě uznání viny hrozí oběma až desetiletý trest vězení.

Foto: Profimedia.cz

Policie ČR

Článek

V prvním případě potkala obviněná v centru Mostu více než osmdesátiletou ženu.

„Pro obviněnou to byla zřejmě snadná, a hlavně bezbranná oběť. Poškozené měla z ruky vytrhnout látkovou kabelu, ve které měla dioptrické brýle, mobilní telefon a peníze,“ uvedl policejní mluvčí Václav Krieger a upřesnil, že seniorka při loupeži upadla na zem. Vážné zranění ale neutrpěla.

Ve druhém případě obviněná vtlačila do domovního vchodu seniorku, která se jí lekla a běžela ke svému bytu. Na chodbě ji však dostihla a zatlačila do rohu. Při útoku použila slzotvorný sprej a dožadovala se peněz.

„Nakonec měla vytáhnout oběti z kapsy přes 100 tisíc korun, které poškozená převzala od svého syna,“ uvedl Krieger.

Na tomto zločinu se podle něj po předchozí domluvě podílela i kamarádka obviněné, která o penězích věděla. Viděla jak předání peněz, tak i to, kam si je napadená uložila. Spolupachatelka pak podle policie dávala kamarádce pokyny o směru pohybu seniorky.

„Podezřelé se pak po činu sešly, aby si kořist rozdělily,“ doplnil mluvčí.

Po bodnutí do krku neměl čtyřletý chlapec v Mostě šanci přežít, řekla u soudu znalkyně

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám