Hlavní obsah

Dvě ženy jako volavky, třetí prchala s kabelkou. Krádež v Ostravě zachytila kamera

– Ostrava

Šťastná souhra až kuriózních okolností přispěla k objasnění případu okradené ženy v Ostravě. Zatímco dvě ženy ji zabavily hovorem, když seděla na lavičce, třetí jí v nestřežený okamžik sebrala kabelku a utekla. Incident zachytila bezpečnostní kamera. Trojici pak okradená žena zahlédla z okna policejní služebny, kde byla zločin nahlásit.

Krádež kabelky v OstravěVideo: Policie ČR

 
Článek

O případu v pátek informovala mluvčí policie Eva Michalíková. Okradená 59letá žena přišla minulý týden na policejní služebnu v ostravských Vítkovicích s tím, že ji trojice žen připravila o kabelku. Když čekala na policistu, který s ní měl sepsat protokol, souhrou okolností zahlédla z okna pětici žen, mezi nimiž byly právě tři podezřelé.

Policista poslal ven hlídku. „Do několika minut už všechny tři podezřelé osoby byly zadržené a předvedené na oddělení. Zpočátku sice ženy tvrdily, že o ničem neví, ale nakonec ještě na silnici se všechny ke krádeži doznaly,” uvedla mluvčí.

Epileptik dostal na ulici v Ostravě záchvat. Místo pomoci ho někdo okradl

Krimi

Verze poškozené ženy i podezřelých se shodovaly. Samotné krádeži předcházel podle informací z výslechů pokus trojice - 37leté ženy a její 18leté dcery s její stejně mladou kamarádkou - vyžebrat peníze, o které si řekly právě poškozené ženě, která seděla na lavičce na Mírovém náměstí.

Foto: Policie ČR

Policie kabelku našla v okolí místa krádeže

Když neuspěly, odebraly se pryč, přičemž dvojice dívek mezitím podle policie použila starý fígl postavený na odvedení pozornosti - ženu na lavičce zabaví a starší žena jí mezitím sebere kabelku.

Ostravský zloděj mědi vyšel z vězení a hned šel zase trhat okapy

Krimi

„Jak se domluvily, tak se i stalo,” popsala Michalíková. Policie k případu zveřejnila videozáznam bezpečnostní kamery, která krádež zachytila.

Policisté pak místo činu prohledali a v okolí našli i kabelku s věcmi, která se pak mohla vrátit majitelce.

Foto: Policie ČR

Zatímco dvě ženy zabavily oběť krádeže, třetí utekla s kabelkou

Policie případ řešila ve zkráceném řízení a trojici žen sdělila podezření ze spolupachatelství při krádeži. „V případě prokázání viny jim hrozí až dvouleté vězení,” dodala mluvčí.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám