Hlavní obsah

Muž s komplicem platil za lidi naftu, mstil se za vyhazov. Hrozí jim pět let

– Ostrava

Až pět let vězení hrozí dvěma mužům, které obvinila z krádeže ostravská policie. Muži zneužili platební kartu na pohonné hmoty, kterou si jeden z nich ponechal po propuštění z firmy, u které pracoval. Motivem byla pomsta za výpověď z práce. Škoda je vyčíslena téměř na čtvrt milionu korun.

Foto: Petr Hloušek, Právo

Ilustrační foto

Článek

O případu informovala ve středu mluvčí ostravské policie Eva Michalíková. Sdělila, že čtyřicetiletý muž dostal výpověď z firmy, která se zabývá automobilovou dopravou. Po propuštění si ale ponechal platební kartu, a tak vymyslel pomstu.

„Jeho cesta byla na benzínové čerpací stanice, kde měl oslovit několik náhodných lidí, kteří si právě natankovali naftu. Zazněla nabídka, která jak se později ukázalo, byla pro lidi výhodná. Zákazníci si do vozidla či kanystru natankovali naftu, obviněný muž na pokladně za ně zaplatil, ale od zákazníků vybral hotovost, přičemž si měl nechat zaplatit za naftu 20 korun za litr,“ řekla mluvčí s tím, že zákazníci se nad takovou nabídkou nepozastavovali a byli rádi, že ušetřili za každý litr deset korun.

Prováděl stavební práce načerno, prozradila ho krádež

Krimi

Později se muž se svou zkušeností svěřil svému známému, se kterým se domluvil na spolupráci a na provizi. Celkem podle policie oslovili zhruba 130 lidí s tím, že tankovací kartou zaplatili naftu za 230 tisíc korun. Od řidičů přitom vybrali 100 tisíc.

„Vzhledem k tomu, že čerpání peněz z tankovací karty dosáhlo téměř stanoveného limitu, firma obdržela upozornění a následně informovala policii,“ dodala Michalíková.

Zaplatím za sex, pošli ale nejdřív poplatek. Policie obvinila Slováka z podvodů a hledá oběti

Krimi

Oba muži se ke svému jednání doznali, trestní stíhání je vedeno na svobodě. Oběma podle mluvčí hrozí až pět let vězení.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám