Hlavní obsah

Dva potulující se psi v Brně napadli a potrhali dva krocany

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Plné ruce práce měla ve čtvrtek odpoledne hlídka brněnské městské policie, která spěchala do chatové oblasti na severu moravské metropole, kde potulující se psi napadli v jedné ze zahrad chovné krocany. Strážníci za doprovodu chovatelky hrabavého ptactva zhlédli nejen zahradu plnou vytrhaného peří, ale zpozorovali i  pachatele - dva psy.

Foto: Městská policie Brno

Krocan potrhaný po útoku psů

Článek

„Chovatelka popsala, že do zahrady vběhli dva psi a okamžitě zaútočili na její dva krocany, kteří se po ní volně pohybovali. Hned potom hlídka uviděla v horní části pozemku mrtvého ptáka a kousek dál dalšího, který byl podle majitelky po útoku zraněný natolik, že ho bude muset utratit. Škodu odhadla na 7000 korun,“ referovala mluvčí strážníků Jana Pokorná.

Strážníkům se podařilo psy odchytit. Jejich kolega z odchytové služby pak rychle zjistil jejich majitelku, která si pro zvířata po chvíli přišla. „Strážníkům řekla, že psi údajně utekli z jejího pozemku otevřenou bránou a ona je už delší dobu hledá. Poté se obě chovatelky v přítomnosti strážníků domluvily na způsobu uhrazení vzniklé škody,“ řekla Pokorná.

Případ ale přesto pro podezření z přestupku posoudí správní orgán. „Zákon na ochranu zvířat proti týrání totiž ukládá chovatelům povinnost učinit potřebná opatření proti úniku zvířat a zajistit, aby zvíře nezranilo ani neusmrtilo zvíře jiného chovatele,“ zdůraznila mluvčí.

Smečka německých ovčáků v Táboře utekla majitelce. V poli u paneláků zadávili srnu

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám