Hlavní obsah

Smečka německých ovčáků v Táboře utekla majitelce. V poli u paneláků zadávili srnu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tábor

Táborští strážníci řešili v tomto týdnu případ, kdy chovatelce utekla smečka německých ovčáků a zadávila srnu. Majitelku psů čeká správní řízení a přislíbila uhrazení škody. Informoval o tom tiskový mluvčí a zástupce velitele táborských strážníků Pavel Šimek.

Foto: Městská policie Tábor

Smečka psů zadávila srnku na poli v Táboře

Článek

Na sociálních sítích se strážníci dozvěděli, že smečka německých ovčáků ve středu honila srnčí zvěř u Pražského a Náchodského sídliště v Táboře. Na poli v blízkosti ulice Tankistů se jí prý dokonce podařilo jednu srnku zadávit.

„Dispečink městské policie takové oznámení nedostal, přesto se hlídka o den později vydala do nedaleké chovatelské stanice a zjistila, že chovatelce uniklo několik odrostlých štěňat,“ konstatoval Šimek.

Zpráva ze sociálních sítí se tak potvrdila. Chovatelka se podle Šimka k události postavila čelem a přislíbila mysliveckému spolku uhradit škodu na uhynulé srně. „K tomu ji navíc čeká správní řízení z důvodu porušení zákona na ochranu zvířat proti týrání,“ doplnil mluvčí táborských strážníků.

Z pozemku u Prahy utekli psi a pokousali seniora

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám