Hlavní obsah

Dva mladíci se utopili v Orlíku, jednoho našli

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PÍSEK

Policejní potápěči prohledávají dno Orlické přehrady. V noci na pondělí do ní spadli ze skály u Schwarzenberské hrobky tři mladíci. Jednoho se podařilo zachránit hned. Mrtvé tělo druhého muže nalezli v pondělí odpoledne potápěči.

Článek

"Čtveřice mužů šla ve 22:30 z Orlíku nad Vltavou, kde popíjeli v restauraci U Cvrků, do Velkého Víru kolem Schwarzenberské hrobky. Tři z nich spadli do vody, čtvrtý pak přivolal pomoc," uvedla k případu mluvčí písecké policie Hana Moltašová.

Mladíci přijeli k Orlíku na jachtařské závody už v pátek a ubytovali se v autokempu Velký vír. "Určitě se jedná o velké neštěstí a také nešťastnou náhodu. Nevěřím tomu, že by byli nějak opilí. Spíš v noci zabloudili a nevšimli si, že skála končí," konstatoval muž z Velkého víru, který nechtěl říci své jméno.

Z Orlíku nad Vltavou je to do kempu zkratkou přes les, kterou si muži pravděpodobně vybrali, asi tři kilometry cesty. Skála ční třicet metrů nad hladinou a není zcela kolmá takže je možné, že už cestou do vody mohlo dojít k závažným zraněním. "Nikdy tady k žádnému podobnému neštěstí nedošlo. Chlapci určitě uměli plavat, ale po tmě se velmi špatně orientovali a také to musí být hrozný šok," dodal muž z autokempu.

Jednoho mladíka se podařilo zachránit, sanitka ho převezla do písecké nemocnice. O pět let starší muž, který utrpěl šok, je také v nemocnici.

Reklama

Výběr článků

Načítám