Hlavní obsah

Dva malí grázlíci skáčou do značek, hlásil řidič v Brně. Opilé dvojici teď hrozí pokuta až 300 tisíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Značky vymezující čerstvou objížďku přes třídu Generála Píky na severu Brna si v pondělí odpoledne vzali do parády dva opilci - skopávali je a skákali do nich. Výtržníci, kteří svou zábavou připravili krušné chvilky projíždějícím řidičům, jež se neměli podle čeho orientovat, skončili záhy v rukou strážníků a hrozí jim tučná pokuta.

Foto: Městská policie Brno, Novinky

Dvojici se podařilo rozházet a poválet množství značek.

Článek

Strážníky na dvojici upozornil jeden z projíždějících řidičů, který na tísňovou linku volal, že „dva malí grázlíci“ skáčou do značek, rozkopávají je a nabíhají i do projíždějících aut. Věk výtečníků odhadl na patnáct let.

„Ukázalo se však, že muži byli podstatně starší. Při příjezdu je strážníci uviděli ležet na chodníku těsně vedle silnice. Pomohli jim tedy vstát a chtěli je odvést na bezpečnější místo, kde by se jich zeptali na okolnosti běsnění. Dvaadvacetiletý muž i jeho o deset let starší známý však zaujali bojový postoj a pěstmi začali šermovat strážníkům před obličeji,“ popsal mluvčí městské policie Jakub Ghanem s tím, že agresoři pak rychle skončili spoutaní na zemi.

Řidič na Slovensku nadýchal přes dvě promile. Klíčky předal spolujezdci, ten nadýchal ještě víc

Evropa
Foto: Městská policie Brno, Novinky

Dvojici se podařilo rozházet a poválet množství značek.

Starší z dvojice nadýchal 3,6 promile a mladší téměř 2,9 promile. Strážníci se proto rozhodli přivolat sanitku záchytné stanice, čekání na odvoz si přitom již spoutaná dvojice krátila sprostými urážkami strážníků. Hlídky pak v okolí našly množství poválených a rozházených značek.

Výtržníkům nyní hrozí ve správním řízení pokuta až 300 tisíc korun, další problémy je mohou čekat za znevážení úřední osoby.

Dopoledne slivovice, pak za volant. Mladík brázdil Zlín v protisměru i po chodníku

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám