Hlavní obsah

Dopoledne slivovice, pak za volant. Mladík brázdil Zlín v protisměru i po chodníku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zlín

Jízdu plnou karambolů předvedl ve středu ve Zlíně opilý 27letý řidič osobního auta. Na zhruba desetikilometrovém úseku ztrácel kontrolu nad vozidlem tak, že se opakovaně ocital v protisměru či na chodníku a cestou vrazil do jiného auta a sloupu. Policie ho dostihla na parkovišti, kde se podle všeho jen zastavil, protože měl namířeno dál.

Foto: Policie ČR
Článek

Namol opilý šofér auta značky Peugeot vyrazil do ulic centra Zlína před polednem. Nezvládal se držet ve svém jízdním pruhu a několikrát přejel do protisměru.

„Narazil přitom do sloupu veřejného osvětlení i do protijedoucího vozidla. To mu ale v jízdě nezabránilo a pokračoval dál. Zanedlouho mu byl jeho jízdní pruh opět malý, přejel zase do protisměru a na chodník,“ informovala ve čtvrtek o incidentu mluvčí policie Monika Kozumplíková.

Mladíkova jízda nakonec zabrala zhruba deset kilometrů a podle mluvčí se jen shodou šťastných náhod nikomu nic nestalo.

Foto: Policie ČR

Auto, ve kterém jel opilý řidič.

„Nakonec zastavil na parkovišti, odkud chtěl opět vyjet, ale zabránili mu v tom policisté prvosledové hlídky. Dechová zkouška u řidiče ukázala hodnotu 2,26 promile alkoholu, zkouška na přítomnost drog byla negativní,“ upřesnila mluvčí.

Mladík svůj stav policistům vysvětlil tím, že dopoledne popíjel slivovici.

„Před příjezdem dopravních policistů si ještě stačil ve vozidle zdřímnout,“ zmínila Kozumplíková s tím, že škodu, kterou opilec jízdou napáchal, policie odhadla na 90 tisíc korun.

Dopravní policisté mladíkovi na místě zadrželi řidičský průkaz a zakázali mu další jízdu. Případ řeší jako ohrožení pod vlivem návykové látky, za což mu hrozí peněžitý trest, zákaz řízení a až tříleté vězení.

Jsem na pohodu, tvrdila policii na Náchodsku opilá řidička s dětmi v autě

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám