Hlavní obsah

Důchodce neměl peníze, prodával proto sbírku nábojů. Nyní mu hrozí vězení

Právo, tom

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ostrava

Ostravští policisté stíhají 72letého muže, jenž se snažil loni v prosinci prodat značné množství střeliva do protiletadlových kulometů, neschválenou pyrotechniku a další náboje do zbraní různého typu. Obviněnému za přečin nedovoleného ozbrojování hrozí trest odnětí svobody od šesti měsíců do pěti let.

Foto: Policie ČR

Zabavený vojenský materiál

Článek

„Při kontrole prodejního místa v Ostravě zaregistrovala loni 30. prosince hlídka policistů množství různého střeliva i pyrotechniky vystavené a nabízené k prodeji. Vzhledem k charakteru i množství střeliva bylo zřejmé, že jde o materiál, s kterým lze nakládat pouze v zákonem stanovených podmínkách,“ popsala ostravská policejní mluvčí Gabriela Holčáková a doplnila, že stovky kusů nábojů a pyrotechniky musel zajistit pyrotechnik.

„Muž k prodeji zakázaného materiálu na místě hlídce pouze sdělil, že je špatná doba, proto svou sbírku prodává,“ dodala mluvčí.

Foto: Policie ČR

Zabavený vojenský materiál

Policisté na místě zabavili stovky signálních nábojů neschválených pro civilní prodej, desítky nábojů se slzným účinkem, které také nebyly schválené k civilnímu prodeji, vojenské náboje určené k ničení pozemních a vzdušných cílů, střelivo pro velkorážné kulomety či minové rozněcovače k protipěchotním a protitankovým minám.

„Jedná se o zakázané střelivo, které dle zákona nesmí nikdo vlastnit, držet nebo nosit. Nescházely ani náboje do samopalů a další náboje. Muž prodával také více než dva tisíce nábojek a 90 kusů neschválené pyrotechniky různých značek,“ přiblížila Holčáková.

Zajištěné střelivo prozkoumal znalec na balistiku, kriminalisté následně zahájili trestní stíhání.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám