Hlavní obsah

Družku mlátil a vystřelil jí oko, ona ho však dál milovala. Tři roky vězení se mu zdály moc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Rčení, že láska je slepá, bude bohužel platit doslova pro ženu z Brna. Ta od svého druha trpně snášela urážky, fackování i bití do bezvědomí. Nepřestala ho milovat ani potom, co vzal vzduchovku a vystřelil jí oko. K odchodu se odhodlala až po několika týdnech poté, co ji druh opět zbil a nadával, že ji musí živit.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Těžko pochopitelný příběh se začal psát na konci února 2022, kdy muž poprvé na svou družku vztáhl ruku. Pak už bylo psychické i fyzické násilí takřka na denní bázi. Urážky, fackování, kopání do žeber, bití do bezvědomí. Po několika měsících došlo k tomu, že po jednom z dalších výbuchů vzteku vzal muž vzduchovou pistoli a z bezprostřední blízkosti a bez jakéhokoli varování ženu střelil do oka.

Došlo k neodčinitelnému následku v podobě slepoty poškozené na levé oko
Krajský soud v Brně

Jak plyne z rozsudku nad mužem, který mají Novinky k dispozici, střela oko roztrhla a diabolka uvízla v dutinách nad nosem. Žena byla sice několikrát operována, ale zrak jí lékaři vrátit nedokázali a ona na oko oslepla. Kdo by si myslel, že se snad muž kál nebo poučil, byl by na omylu. „Žena s obžalovaným nadále v bytě setrvávala, neboť jej milovala, omlouvala ho a doufala, že své jednání změní,“ stojí v rozsudku.

Žena tak našla sílu k odchodu až v lednu 2023 po další hádce. „Obžalovaný jí vyčítal, že ji musí živit, nadával jí, došlo k hádce, kdy ji začal fackovat do obličeje a zasadil jí dvě rány pěstí do žeber,“ končí popis skutku.

Miminko mělo zlámané nohy a krvácelo do mozku. Může za to doktor a nevlastní syn, hájí se otec

Krimi

Muž dostal u brněnského městského soudu za týrání a těžké ublížení na zdraví trest tří let vězení, ale odvolal se s tím, že verdikt je nepřiměřeně přísný. Tvrdil, že se ke všemu doznal, činu upřímně litoval a snaží se o nápravu svého chování, abstinuje a absolvoval kurz zvládání agrese. K tomu ještě přidal, že se musí starat o nemocnou matku a postiženou sestru, takže podmínka by prý stačila.

Hrozilo mu až deset let

U odvolacího senátu v čele s Petrem Hlavinou ale neměl šanci na úspěch. Soudci předně upozornili, že muži hrozil trest až deseti let, takže tři roky žaláře jsou spíše nepřiměřeně mírným trestem. Státní zastupitelství se proti verdiktu neodvolalo, soud tak už nemohl uvažovat o uložení přísnějšího trestu.

„Velmi brutální způsob páchání trestné činnosti obžalovaným, a zejména pak okolnosti případu, kdy jeho jednáním za použití střelné zbraně z bezprostřední blízkosti došlo k neodčinitelnému následku v podobě slepoty poškozené na levé oko, což vlastně bylo vyvrcholením dlouhodobého násilného fyzického týrání jeho tehdejší družky, již nesplňují zákonné podmínky pro podmíněný odklad,“ smetli odvolání soudci.

Sexuchtivým mužům prodával vlastní ženu, k tomu unesl cizí dítě. Dostal tři roky

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám