Hlavní obsah

Sexuchtivým mužům prodával vlastní ženu, k tomu unesl cizí dítě. Dostal tři roky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Prodejem vlastní ženy jiným mužům k erotickým hrátkám se rozhodl vylepšit svou finanční situaci šestatřicetiletý muž z Vysočiny. Aby toho nebylo málo, pustil se i do další akce, když unesl roční dítě a spekuloval, jestli není náhodou jeho otcem. Vše dohromady mu vyneslo tři roky vězení.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Za únos dítěte, kuplířství a týrání dostal muž trest u třebíčského okresního soudu. S verdiktem se ale nesmířil a podal odvolání ke Krajskému soudu v Brně.

Podle obžaloby se muž vypravil pro malé děvčátko, které mělo být odebráno z péče rodičů a předáno k výchově jiným rodinným příslušníkům. Několik dní se s malým dítětem, o němž se domníval, že by možná mohlo být jeho, skrýval, než byl dopaden. Bohužel dítě při pobytu s ním neprospívalo moc dobře.

„Jednal neuváženě a bez rozmyslu, uvědomuje si, že udělal chybu. Bude muset za to přijmout trest a slibuje, že se toho už nedopustí,“ okomentoval jednání svého klienta před odvolacím senátem mužův advokát.

Uříznu ti hlavu a budeš lítat vzduchem. Za týrání manželky půjde důchodce do vězení

Krimi

Týrání a prodávání své manželky na rozdíl od únosu muž popíral. „Poškozená je těžkou alkoholičkou, je částečně nedůvěryhodná a má sklony si upravovat realitu. Klient nyní pracuje, má novou přítelkyni, žije spořádaně. Je nepřiměřeně přísné ukládat trest vězení. Klient je opatrovníkem své nemocné matky a ta by zůstala bezprizorní a odkázaná na pomoc cizích lidí, což by pro ni mohlo být fatální,“ rozhodl se zahrát na city advokát.

Na senát v čele s Jaroslavem Pálkou ale taková obhajoba neplatila. „Výpověď poškozené je přes všechny výtky věrohodná. Obžalovaný pouze hodnotí jinak důkazy a domáhá se toto, aby odvolací soud přitakal jeho úvahám. Ani trest nepovažujeme za nepřiměřeně přísný,“ konstatoval Pálka. Soudci k tomu ještě navíc rozhodli, že muž musí své tehdejší ženě zaplatit 100 tisíc korun jako odškodné.

Myslel jsem, že je to normální. Johny z Rumunska je u soudu kvůli nevěstinci a znásilnění na jihu Čech

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám