Hlavní obsah

Druhé Vánoce pro chlapce z Jihlavska. Ukradenou čtyřkolku dostane znovu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jihlava

Muže podezřelého ze série krádeží zadrželi a obvinili policisté na Vysočině. Zaměřil se hlavně na rodinné domy, stavební buňky či zahradní domky. Našla se u něj mimo jiné i dětská čtyřkolka, kterou dostal chlapec na Jihlavsku pod stromeček. Podezřelého po zahájení trestního stíhání policie pustila na svobodu.

Foto: Policie ČR

Zloděj ukradl chlapci čtyřkolku hned po Vánocích

Článek

O případu ve čtvrtek informovala mluvčí policie Jana Kroutilová. Podezřelého muže (32) z Třebíčska kriminalisté zadrželi na konci minulého týdne. Problémy se zákonem měl podle mluvčí již v minulosti.

Ve zmíněném případu policisté obviněnému kladou za vinu krádeže v devíti objektech v Brtnici a okolí spáchané od loňského října.

„Zaměřoval se na rodinné domy, nejčastěji procházející stavebními pracemi, nebo nezajištěné či neobydlené objekty, jednalo se o stodoly, zahradní domky, garáž a stavební buňku,“ zmínila mluvčí s tím, že si odnášel zejména nářadí, zahradní techniku a pohonné hmoty.

Muž pod vánočním stromem v Brně vytáhl bankovky z kasičky pro charitu, snímala ho kamera

Krimi

Většinu ukradených věcí muž po zadržení vydal, měl je schované na různých místech. Kromě různého nářadí či zahradního traktůrku se tak našla i dětská čtyřkolka za několik desítek tisíc korun, kterou původně našel chlapec pod stromečkem.

Radovat se z ní mohl dva dny, mezi svátky po krádeži zmizela. „Odcizenou čtyřkolku chlapec dostane podruhé, tentokrát od policistů,“ uvedla Kroutilová.

Celkovou škodu spočítali policisté na zhruba půl milionu korun. Zadrženého muže obvinili z krádeže, porušování domovní svobody a poškození cizí věci, za což mu hrozí až pětileté vězení. Případ policie dál vyšetřuje, muže po obvinění pustila na svobodu.

Tak je máme, krásná práce. Zloději elektrokol byli dopadeni hodinu po oznámení

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám