Hlavní obsah

Muž pod vánočním stromem v Brně vytáhl bankovky z kasičky pro charitu, snímala ho kamera

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Případ krádeže z charitativní pokladničky Červeného kříže řešili o víkendu strážníci v Brně. Hlídku na náměstí Svobody kontaktoval v neděli dopoledne muž s tím, že se svým synem viděl člověka, který z pokladničky pod vánočním stromem s pomocí nějakého předmětu vytáhl dvě bankovky, peníze schoval do kapsy a odešel.

Zloděj vykrádal kasičku v BrněVideo: MP Brno

 
Článek

Svědek strážníkům podal velmi podrobný popis neznámého muže i směr, kterým odešel, popsala mluvčí strážníků Jana Pokorná. Muže také zaznamenaly kamery.

„Netrvalo dlouho a hlídka ve spolupráci s kolegy u kamer muže našla nedaleko náměstí. Dvaačtyřicetiletý muž z Vyškovska hlídce tvrdil, že se pouze díval na kasičku, protože mu připomíná domeček jeho babičky,“ uvedla mluvčí.

Dokonce se prý snažil strážníkům vnutit báchorku, že přece nic tak hrozného neudělal. To, že měl do kasičky údajně strkat dřevěnou špejli, bylo prý proto, aby bankovky hlouběji zasunul a nikdo je nemohl ukrást.

„Po chvíli se muž ale prořekl a strážníkům přiznal, že peníze z pokladničky si chtěl vzít, neboť potřebuje boty. Protože na kamerách byla jeho manipulace u pokladničky jasně vidět, přivolala hlídka republikové policisty, kteří budou případ dále vyšetřovat,“ dodala mluvčí.

Policie ukázala, jak dopadla nebezpečného zloděje. Pobodal ostrahu pražské drogerie

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám