Hlavní obsah

Drsná bezohlednost. Zpitý řidič srazil zezadu dvojici seniorů v Brně, nechal je ležet a odjel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Naprostou bezohlednost a neúctu k lidem předvedl 34letý namol opilý řidič v Brně, když srazil zezadu dvojici seniorů. Zraněné je nechal ležet na vozovce a odjel pryč. Svoje kruté počínání přišel až druhý den oznámit městské policii, kde ještě nadýchal jedno promile. Po obvinění státní policií ho soud poslal do vazby.

Opilec srazil autem dvojici seniorů.Video: Policie ČR

 
Článek

Nehoda se stala v neděli ve večerních hodinách a zachytila ji pouliční kamera, policie záběry zveřejnila.

„Starší manželský pár byl při chůzi po silnici sražen čtyřiatřicetiletým cizincem. Ten navíc vážně zraněným seniorům neposkytl první pomoc a od nehody ujel,“ informoval v pátek o nehodě mluvčí policie Petr Vala.

Na záběrech je patrné, že nezvykle jedoucí auto neřídil člověk při smyslech. Navíc je vidět, jak krátce před samotným střetem jelo auto pomalu u chodníku na protilehlé straně, než kudy šla dvojice, načež k ní zamířilo při zvýšené rychlosti, jakoby šlo o záměr nic netušící chodce srazit.

Namol opilý šofér kamionu vjel z benzínky na D1 do protisměru. Šílený hazard zachytila kamera

Krimi

Na poskytnutých záběrech je vidět i nemotorné parkování řidiče, zřejmě před jeho domem. Když vystoupí z auta, je sotva schopen chůze.

„Až druhý den se v dopoledních hodinách dobrovolně přišel přihlásit na služebnu městské policie v Modřicích. Ale i po několika hodinách od nehody stále nadýchal přes jedno promile,“ zmínil Vala.

Policie muže obvinil z neposkytnutí pomoci, ohrožení pod vlivem návykové látky a těžkého ublížení na zdraví, za což mu hrozí až pětileté vězení. Soud pak ve středu poslal obviněného do vazby.

Podrobnosti ke zdravotnímu stavu sražené dvojice policisté neuvedli.

Foto: Novinky

Opilec srazil autem dvojici seniorů.

Reklama

Výběr článků

Načítám