Hlavní obsah

Do kolejiště metra na Florenci skočil cizinec, udělal to už v pátek

– Praha • Aktualizováno

Provoz pražského metra mezi stanicemi Smíchovské nádraží a Českomoravská na trase B musel být ve středu ráno zhruba na hodinu přerušen. Do kolejiště skočil cizinec, který skončil v nemocnici. Jedná se o stejného člověka, který totéž udělal už v pátek.

Foto: HZS hl. m. Prahy

Hasiči a záchranáři odvážejí muže zraněného po skoku do kolejiště ve stanici metra Florenc.

Článek

„Okolo šesté hodiny ráno nám byl hlášen pád člověka do kolejiště ve stanici metra Florenc. Na místě zasahovaly dvě jednotky hasičů. Vyprošťovaly člověka zpoza soupravy. Provoz metra byl omezen asi na hodinu,“ řekl Novinkám mluvčí pražských hasičů Martin Kavka.

Mluvčí pražské záchranné služby Dominik Horn potvrdil, že posádka ambulance ošetřovala stejného člověka jako v pátek.

Foto: HZS hl. m. Prahy

Hasiči a záchranáři zasahují u muže zraněného po skoku do kolejiště ve stanici metra Florenc.

„Díky zásahu hasičů, kteří byli na místě jako první a vyprostili muže zpoza soupravy, aniž by ji museli rozpojovat, byl pacient rychle ošetřen. Utrpěl poranění hlavy a pánve. Lékařka ho proto uvedla do umělého spánku a ve vážném stavu předala do Ústřední vojenské nemocnice,“ řekl Horn Novinkám. 

Foto: HZS hl. m. Prahy

Hasiči a záchranáři odvážejí muže zraněného po skoku do kolejiště ve stanici metra Florenc.

Mezi stanicemi Smíchovské nádraží a Českomoravská podle webu dopravního podniku nejezdilo metro od 5:51 do 7:05. V tuto dobu dopravní podnik prodloužil tramvajovou linku číslo 6 až na Vysočanskou, řekla mluvčí Aneta Řehková. Mezi stanicemi Zličín a Smíchovské nádraží a mezi Českomoravskou a Černým Mostem byl provoz zachován.

BEZ KOMENTÁŘE: Kvůli cizinci byla stanice Florenc uzavřena již v pátekVideo: Novinky

Metro ve stejném úseku a kvůli stejné události nejezdilo zhruba hodinu už v pátek odpoledne. Podle původních informací byl cizinec s poraněnou hlavou, páteří a vnitřními orgány převezen do vinohradské nemocnice.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám