Hlavní obsah

Dívky počmáraly hradební zeď v Brně, byly přímo v záběru kamer

– Brno

Vandalství v těsné blízkosti národní kulturní památky řešili strážníci a policisté v centru Brna, kde na hradbách pod Petrovem postávala parta mladých lidí, z nichž dvě dívky posprejovaly zdi různými nápisy. Zachytila je při tom bezpečnostní kamera, takže jejich snaha zbavit se důkazů byla marná.

Dívky sprejovaly na hradební zeď v Brně.Video: MP Brno

 
Článek

Strážníci v pátek večer zaznamenali, že se na hradbách, které jsou podle městské policie častým cílem vandalů, sešla skupina mladých lidí.

Netrvalo dlouho a jedna z dívek vytáhla sprej s černou barvou a začala na cihlové zídky psát různé nápisy.

„Podpořila ji v tom také její známá, která stříkala sprejem střídavě do prostoru a směrem k zídce. Operátoři u kamer k nim tedy okamžitě vyslali nejbližší hlídku městské policie,“ informovala v úterý o případu mluvčí strážníků Markéta Skřivánková.

Sprejer počmáral památník Rudé armády v Olomouci. Před kamerou

Krimi

Dívkám nepomohlo, že se před příchodem strážníků snažily zamést stopy a odhodily spreje z hradeb. Byl tu totiž zmiňovaný záznam z kamer. „Hlídka městské policie je tedy předala do rukou přivolaných policistů,“ dodala mluvčí.

Kamenný ostroh Petrov patří k významným místům v Brně. Na vrcholu stojí katedrála svatého Petra a Pavla, která je národní kulturní památkou.

Foto: MP Brno

Dívky sprejovaly na hradební zeď v Brně.

Trest za posprejování Karlova mostu platí. Němec neuspěl u Ústavního soudu

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám