Hlavní obsah

Dívce na Jičínsku vzplál při vaření olej. Zachránil ji řidič sanitky, který jel zrovna kolem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Hořice

O pořádné dávce štěstí může mluvit nezletilá dívka z Hořic na Jičínsku, které při vaření vzplál olej na sporáku. Plameny se šířily po kuchyňské lince a dívenka, která byla doma sama, začala panikařit při marné snaze je uhasit. Záchrana přišla souhrou okolností, když řidič sanitky, který jel kolem rodinného domu do garáže, zahlédl kouř vycházející z okna bytu.

Foto: HZS Královéhradeckého kraje

Dívce vzplál při vaření olej v hrnci

Článek

O případu z 20. října se ve středu zmínili hasiči z Královéhradeckého kraje na svém facebookovém profilu. „Někdy se dobré skutky u zásahů dozvídáme až s odstupem času. Jako třeba teď zpětně o požáru v Hořicích z minulého týdne,“ uvedli hasiči.

Profesionální i dobrovolné jednotky vyrazily tehdy k požáru do Husovy ulice v Hořicích, kde plameny ničily kuchyň v rodinném domě.

Ještě předtím se ale o záchranu nezletilé dívky postaral řidič sanitky, který šťastnou souhrou okolností jel zrovna kolem po směně zaparkovat auto do garáže.

„Všiml si vycházejícího kouře z oken. Naštěstí se požár nestihl dostatečně rozhořet a díky včasné pomoci zachránce se dostalo dítě na čerstvý vzduch,“ popsali hasiči.

Podle vyšetřovatele byla za požárem nedbalost při vaření, kdy se dívce vznítil olej na sporáku. Plameny zasáhly i digestoř a kuchyňskou linku. Škoda byla odhadnuta asi na 80 tisíc korun.

„Zachránce se zachoval velmi statečně, za což mu patří uznání. Před čím ale varujeme, je nepozornost při vaření. Věnujte se vaření vždy naplno a nenechávejte připravované jídlo bez dozoru! Stejně tak poučte i své děti, které si už umí v pozdějším věku něco samy připravit,“ zdůraznili hasiči.

Věk dívky hasiči neupřesnili, podle serveru Jičínského Deníku, kterému řidič sanitky Tomáš Sedláček poskytl rozhovor, je dívce přibližně dvanáct let. „Byla v bytě sama, dostala hlad, a tak si chtěla něco uvařit. Ale zapomněla vypnout sporák a olej v hrnci vzplál. Chytly skříňky i kuchyňská linka,“ citoval server zachránce s tím, že rodiče dívky byli v práci.

Mladá kuchařka podle Sedláčka při marné snaze o uhašení plamenů zpanikařila. „Chvilku tam pobíhala. Tak jsem ji popadl a vyvedl ven. Trochu se nadýchala kouře, ale jinak byla v pořádku,“ zmínil serveru. Krátce nato už byly slyšet houkačky hasičských aut, které předtím řidič přivolal, a vzápětí dorazil také otec dívky.

Požár domu na Uherskohradišťsku: Muž zaslechl praskání ve vedlejším pokoji, škoda 3,5 milionu

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám