Hlavní obsah

Požár domu na Uherskohradišťsku: Muž zaslechl praskání ve vedlejším pokoji, škoda 3,5 milionu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vápenice

Rozsáhlý požár v noci na středu likvidovali hasiči na Uherskohradišťsku, kde v obci Vápenice vzplál rodinný dům. Uvnitř byl muž, který stihl před plameny utéct a rovněž stihl zachránit i psa. Zásah se obešel bez zranění, škoda je předběžně vyčíslena na 3,5 milionu korun.

Foto: HZS Zlínského kraje

Požár rodinného domu na Zlínsku

Článek

Hořet začalo v úterý krátce před půlnocí v Pasekách, které jsou částí obce Vápenice. Hasiči vyhlásili druhý ze čtyř stupňů požárního poplachu. Na místo dorazilo sedm jednotek profesionálních a dobrovolných hasičů. 

Plameny zasáhly především střechu rodinného domu. Hasiči podle jejich mluvčího Romana Žemličky zasahovali v dýchacích přístrojích, postupně rozebírali plechovou střechu a hasili ohniska požáru.

Foto: HZS Zlínského kraje

Při požáru rodinného domu na Zlínsku zachránili psa

Mezitím se z domu podařilo vynést vybavení a cennosti. „Od začátku byl na místě i manžel majitelky domu. Ten zjistil požár, když uslyšel ve vedlejším pokoji praskání. Z domu vynesl psa. K poškození zdraví nedošlo,“ zmínil ve středu po zásahu mluvčí hasičů.

Příčinu požáru zjišťují hasiči ve spolupráci s policií. Předběžně odhadnutá škoda činí 3,5 milionu korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám