Hlavní obsah

Dětské gangy přepadaly mladší školáky

Právo, kg

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO

O uplynulých svátcích opět řádily v ulicích Brna dětské gangy, které si vybíraly pro útoky mladší školáky vracející se z koledování. Napadení chlapci zpravidla přišli o vše, co u sebe měli. Jeden z takových případů se stal v pondělí 12letému školákovi, kterého přepadla skupina mladíků na křižovatce náměstí Republiky - Nováčkova.

Článek

"Chlapce přepadla skupinka asi šesti výrostků, kteří malému koledníkovi ukradli peníze a tašku s velikonočním mrskutem. Přestože se chlapec obrátil na strážníky a ti zahájili pátrací akci v okolí, nepodařilo se jim skupinku podezřelých osob nalézt. Případem se proto zabývají policisté," uvedl Zdeněk Novák z brněnské městské policie.

To však nebyl o Velikonocích jediný případ. Ten vážnější se odehrál v sobotu v nedaleké Jugoslávské ulici, kde 13letého školáka přepadli dva mladíci, které se však podařilo zadržet. Jeden z pachatelů chlapce držel a druhý mu ukradl mobilní telefon. Hoch se nechtěl se ztrátou telefonu smířit a začal zloděje pronásledovat. Jeden z pachatelů však zastavil a udeřil mladíka pěstí do břicha.

"Při pátrací akci se dvě osoby odpovídající popisu podařilo zadržet ve Francouzské ulici a předat polici pro podezření z loupeže," dodal Novák.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám