Hlavní obsah

Policisté s krumpáči a mačetami pročesávali lesopark v Praze kvůli pohřešovanému

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Desítky policistů pročesávali v sobotu zalesněný prostor na okraji pražských Jinonic. Policie bez dalších podrobností uvedla, že hledali cokoliv, co by souviselo s probíhajícím trestním řízením. Podle informací Novinek měla akce navazovat na podobnou, která proběhla loni v létě u Kladna, kde policie hledala pohřešovaného člověka.

Rozsáhlé pátrání v pražských JinonicíchVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

Dodávky s policisty z pořádkové jednotky ráno najely do oblasti kolem stolové hory Vidoule v Praze 5. Na místě byl rovněž policejní kamion, který sloužil jako štábní a velitelské vozidlo.

Policisté vyrazili do terénu s mačetami, sekerami, hráběmi a krumpáči.

„Mohu potvrdit, že v oblasti probíhá rozsáhlá pátrací akce, při které hledáme jakékoliv osoby nebo předměty, které by mohly souviset s probíhajícím trestním řízením, jež vedou krajští kriminalisté,“ řekl Novinkám bez dalších podrobností v sobotu policejní mluvčí Richard Hrdina.

Vrah má papíry na hlavu, říkají příbuzní mrtvého chlapce z Hradce Králové

Krimi

Krátce před 17:00 mluvčí rovněž bez bližších infoarmcí uvedl, že v odpoledních hodinách akce skončila.

Pátrací akce se měli účastnit mimo jiné také kriminalisté z pražského 1. oddělení, známého jako mordparta, která vyšetřuje nejzávažnější násilné trestné činy.

Podle informací Novinek by sobotní pátrací akce mohla mít souvislost s podobně rozsáhlým pátráním, které loni v červenci proběhlo u Kladna.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Policie při rozsáhlém pátrání využila i svůj kamion, který slouží jako štábní a velitelské vozidlo

Tehdy více než týden také vybavení různým nářadím určeným ke kopání v zemi, ve spolupráci s psovody a s lidmi z mordparty pátrali po pohřešovaném člověku.

Podrobnosti k případu ale dosud vyšetřovatelé s ohledem na pokračující prověřování nesdělili.

Rovněž není oficiálně zřejmé, zda mají kriminalisté podezření, že by se pohřešovaný člověk mohl stát obětí násilného trestného činu.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Rozsáhlé pátrání v pražských Jinonicích

Kriminalisté už týden hledají na Kladensku pohřešovanou osobu. S krumpáči a lopatami

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám