Hlavní obsah

Desetiletý chlapec se v tramvaji v Praze skácel k zemi. Ve vážném stavu zamířil do nemocnice

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Praha

Desetiletý chlapec se v pondělí v podvečer v tramvaji na pražském Barrandově skácel k zemi. Po resuscitaci ho záchranáři převezli ve vážném stavu do nemocnice.

Resuscitace 10letého chlapce v tramvaji na BarrandověVideo: Pavel Jaňurek, Novinky

 
Článek

„Došlo k pádu chlapce na náměstí Olgy Scheinpflugové, a to pravděpodobně při vystupování z tramvaje. Dítě skončilo v bezvědomí,“ řekla Novinkám policejní mluvčí Violeta Siřišťová.

Co přesně se v tramvaji stalo, není zatím jasné a policisté se tím zabývají.

„Operátorka tísňové linky 155 zahájila telefonicky asistovanou neodkladnou resuscitaci. V resuscitaci pak pokračovaly také naše posádky, které dorazily na místo, a to včetně inspektora či lékaře. U dítěte záchranáři zajistili dýchací cesty a po resuscitaci ho převezli do motolské nemocnice,“ sdělila mluvčí záchranářů Jana Poštová.

Foto: Pavel Jaňurek, Novinky

Resuscitace dítěte v tramvaji na nové trati z Barrandova do Holyně

K události došlo na nedávno otevřené tramvajové trati mezi Barrandovem a Holyní. Kvůli zásahu záchranářů byl v místě zastaven tramvajový provoz.

„Událostí se i nadále zabýváme. Prosíme svědky, kteří mohli celou situaci vidět, aby se nám ozvali na tísňovou linku 158,“ dodala policejní mluvčí.

Reklama

Výběr článků

Načítám