Hlavní obsah

Demonstrantům v Praze hrozil rozpáráním. Dostal podmínku a musí k psychologovi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Muž, který s nožem vyhrožoval účastníkům předloňského shromáždění na podporu Ukrajiny, odešel od soudu s desetiměsíční podmínkou s tříletou zkušební dobou. Součástí trestu je také povinnost navštěvovat psychologa kvůli poradenství se zvládáním zátěžových situací. Sdělil to mluvčí pražského městského státního zastupitelství Aleš Cimbala.

Demonstrace na Václavském náměstí 3. září 2022.Video: Novinky, ČTK

 
Článek

„Věc byla zajímavá i v tom, že bylo poměrně složité podezřelého dohledat, což se nakonec policejnímu orgánu podařilo,“ uvedl mluvčí. K pachateli sdělil, že v době spáchání činu mu bylo těsně pod 50 let.

Trestný čin se stal 3. září 2022 v centru Prahy při demonstraci nazvané „Česká republika na 1. místě“, kterou organizátoři akce svolali k vyjádření nespokojenosti s vládou. Podle policejních odhadů se tehdy na Václavském náměstí sešlo zhruba 70 tisíc lidí.

Jeden z demonstrantů v průběhu akce vyhrožoval zabitím několika účastníkům shromáždění na podporu Ukrajiny, které se souběžně konalo na ochozu Národního muzea. „Po skončení demonstrace na účastníky shromáždění, mimo jiné oblečené v národních barvách Ukrajiny, opětovně náhodně narazil ve Vinohradské ulici. Následně vyběhl ze svého vozidla a s vystřelovacím nožem v ruce na ně křičel, že je rozpáře,“ uvedl Cimbala.

Obvodní státní zastupitelství pro Prahu 2 na muže podalo obžalobu. Na jejím základě ho pak Obvodní soud pro Prahu 2 uznal trestním příkazem vinným z násilí proti skupině obyvatel a z výtržnictví.

V Praze bude veselo. Tisíc zemědělců s traktory se chystá ve všední den zablokovat metropoli

Ekonomika

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám