Hlavní obsah

Dělník na Jihlavsku nebyl spokojený s odměnou. Přišel si to vyřídit podnapilý a s nožem

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Ve vazbě skončil muž, který si o vánočních svátcích přišel do obce na Jihlavsku vyřídit nespokojenost s výší odměny za práci podnapilý a s nožem. Než agresivního dělníka odvezli policisté, stačil na dotčené adrese způsobit značnou hmotnou škodu. O případu informovala policejní mluvčí Jana Kroutilová.

Foto: Miroslav Chaloupka, ČTK

Ilustrační foto

Článek

Samotné drama se odehrálo 25. prosince ve večerních hodinách.

„Devatenáctiletý mladík pod vlivem alkoholu přišel k domu, kde předtím prováděl práce spočívající ve výmalbě. Obviněn je z toho, že nejprve poškodil kopáním vstupní dveře a dožadoval se předání finanční částky. Když ho chtěl obyvatel v domě konfrontovat s nedostatky domluvených prací, začal mladík ohrožovat muže nožem a vyhrožovat mu. Napadený muž se bránil, útok se mu dařilo odvrátit a mladík nůž upustil. I nadále se útočník snažil o další napadání a získání nože zpátky. Napadenému přispěchali na pomoc další obyvatelé domu a společně mladíka drželi na místě do příjezdu policistů,“ shrnula případ policejní mluvčí.

Poškozením dveří vznikla podle ní škoda předběžně vyčíslená na třicet tisíc korun.

Seniorku z Jihlavska připravil příbuzný o statisíce, většinu prohrál na automatech

Krimi

I když se napadenému podařilo útočníka zpacifikovat, utrpěl zranění, s nímž ho záchranka odvezla do jihlavské nemocnice. Agresivního mladíka, jenž i nadále představoval nebezpečí, odvezli policisté a umístili ho do cely. Z dechu mu naměřili skoro promile alkoholu.

Závažnost případu, který si převzali kriminalisté a dosud ho vyšetřují, potvrdilo i rozhodnutí soudu umístit agresora do vazby.

Dosud soudně netrestaný muž čelí obvinění ze zvlášť závažného zločinu loupeže a z přečinu poškození cizí věci. Za spáchanou trestnou činnost by mohl pobýt ve vězení až deset let.

Opilec bez řidičáku narazil u Jihlavy mercedesem do dvou stromů, pak zapadl do sněhu

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám