Hlavní obsah

Dcera je v pohodě. Myslela si, že je to hra, řekla matka dívky, kterou zneužil její druh

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno, Blansko

Co asi běželo hlavou dívce z Blanenska, když si ji ke svému sexuálnímu uspokojení vyhlédl druh její matky? Dívenka musela muži sahat na přirození a sledovat, jak masturbuje. Muž za to dostal u soudu podmínku, zneužité děvče naopak marně žádalo o odškodné.

Obviněný muž z Blanenska před soudemVideo: Petr Kozelka, Novinky

 
Článek

Zmíněné odškodné nedostala dívka zřejmě i kvůli postoji své matky, která nad tím, co se stalo její dceři, pomyslně mávla rukou s vysvětlením, že je dcera v pohodě a myslela si, že je to jen hra.

Popis celého případu však žádnou hru rozhodně nepřipomíná. Muž si vymyslel průhlednou záminku, že ho bolí břicho. Poté vytáhl obnažený penis a chtěl po děvčeti, aby mu ho hladila.

„To odmítala, tudíž vzal její ruku, tuto ji položil na svůj penis a pohyby nahoru a dolů onanoval, po čemž nezletilá utekla do svého pokoje,“ stojí v popisu skutku.

Policie vyšetřuje obtěžování nezletilé dívky u hradecké školy

Krimi

„Tak za ní přišel a začal před ní sám onanovat nebo vzal znovu její ruku, tuto si položil na svůj penis a za její pomoci se opět uspokojoval,“ stojí dále v popisu.

Podobně se muž choval i při procházkách v lesích okolo Blanska. Podle soudu bylo například prokázáno, že dívka muži musela hladit penis u posedu nad místním sídlištěm až do doby, než došlo u muže k vyvrcholení.

Za pohlavní zneužití a ohrožování výchovy dítěte dostal muž u blanenského okresního soudu trest tří let vězení s podmíněným odkladem na čtyři roky, k tomu mu soud nařídil ještě sexuologickou léčbu.

Skutek se stal, újma vznikla, ale v jaké výši? To bychom stříleli od boku
Vlastimír Čech, soudce

Zmocněnec ale u soudu pro dívku marně žádal finanční satisfakci ve výši 200 tisíc korun. Proto se s odvoláním obrátil na brněnský krajský soud.

„Stěží si lze představit osobu, které by takto žádná újma nevznikla. Výpověď matky byla soudem zcela špatně interpretována, když ta tvrdila, že dcera je v pohodě,“ vypočítával zmocněnec před odvolacím soudem.

„Ona ale uvedla i řadu dalších skutečností, například jak dcera plakala, než šla na výslech, že se bojí, že obžalovaného někde potká, že všechny věci, které po něm doma našla, chtěla vyhodit,“ dodal zmocněnec.

Zbývá jí civilní žaloba

Senát v čele s Vlastimírem Čechem ale měl na věc stejný pohled jako blanenský soud.

„Nepochybujeme, že ke skutku došlo, ale sdílíme názor, že pro stanovení újmy je potřeba mít nějaký podklad v podobě lékařských zpráv nebo znaleckého posudku,“ pokrčil rameny soudce Čech.

Foto: Petr Kozelka, Novinky

Obviněný muž z Blanenska před soudem

„Matka při jednání u soudu vypověděla, že o tom, co se stalo, doma s dcerou nemluví, protože tomu ještě nerozumí, a myslela si, že je to jen hra. Dcera má podle ní kamarádky, chodí na kroužky, nedrží se stranou. Psychologickou pomoc by vyhledaly až v budoucnu, pokud by byl nějaký problém,“ dodal soudce.

Pokud by měl zvrhlík odškodné platit, musí o satisfakci dívka žádat civilní žalobou.

„Nic nebrání, aby byl v případu vypracován znalecký posudek třeba jen na základě listin ze spisu, kde by bylo určeno, jaká nemateriální újma vznikla. Jen fakt, že došlo ke dvěma trestným činům, není dostatečným podkladem. Skutek se stal, újma vznikla, ale v jaké výši? To bychom stříleli od boku,“ uzavřel jednání Čech.

Oběti sexuálních zločinů by měly hlásit i staré případy, vyzývá policista

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám