Hlavní obsah

Policie vyšetřuje obtěžování nezletilé dívky u hradecké školy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Královéhradecká policie šetří od počátku tohoto týden incident, k němuž mělo dojít před základní školou Josefa Gočára v samém centru krajského města. Nezletilá školačka, žákyně prvního stupně, tu byla obtěžována neznámým pachatelem. Stát se to mělo krátce po začátku vyučování.

Foto: Ludmila Žlábková, Právo

Základní škola Josefa Gočára

Článek

„Potvrzuji, že se tímto případem nahlášeného obtěžování zabýváme a intenzivně jej prověřujeme, ale to je zatím vše, co k tomu můžeme a chceme nyní sdělit,“ řekla Novinkám mluvčí policie Eva Prachařová a připomněla, že se jedná o dítě, proto není možné v tuto chvíli více veřejnost informovat.

Policie se o případu dozvěděla od vedení školy. „Ano, naše žákyně byla napadena a my jsme to hned předali k šetření policii. Také jsme informovali a poučili jak pedagogický sbor, tak děti a jejich rodiče,“ řekl Novinkám ředitel školy Petr Sadílek.

Ani on nechtěl být vzhledem k věku dívky a probíhajícímu vyšetřování konkrétnější. Prozradil pouze, že o tom, co se stalo, se dozvěděl přímo od poškozené, která se ve škole svěřila.

V úterním e-mailu rodičům informoval ředitel, že se v pondělí pohyboval v okolí školy podezřelý muž a nevhodným způsobem oslovil a obtěžoval nezletilou dívku.

„Také žádal, kdyby měl někdo videozáznam třeba v telefonu nebo nějaké kamery. A doporučil obezřetnost a vše podezřelé hlásit,“ stručně popsala obdržený e-mail maminka jednoho ze školáků prvního stupně.

„Ve škole nám říkali, že kdyby k nám někdo šel, ať utečeme. A kdyby na nás někdo divně mluvil, ať to rychle řekneme nějakému dospělému,“ dodal její syn.

„Podobný případ jsem nikdy naštěstí neřešil a doufám, že ani řešit nebudu,“ uzavřel ředitel školy Sadílek.

Vedoucí tábora zneužíval spící děti, dostal 5,5 roku

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám