Hlavní obsah

Dávala příteli místo vitamínů jed a dostala 12 let

PRAHA

Už podruhé pražský městský soud trestal Lenku Čtvrtníčkovou (31) za to, že se pokusila zavraždit svého přítele. V malých dávkách mu místo vitamínových tablet dávala směs léků, takže se v jeho těle hromadilo železo a nikl. V pátek jí soud udělil 12 let vězení, což je o dva roky více, než podle jeho prvního rozhodnutí.

Foto: zoo zlín

Křest dželad

Článek

Ústecký podnikatel Roman Vršecký (35) podle obžaloby několik měsíců vůbec nevěděl, že mu obžalovaná usiluje o život. Prvních náznaků, že něco není v pořádku, si všiml až na začátku roku 2002. Tehdy pociťoval zvláštní slabost a nevolnost. Občas viděl dvojitě.

Jak uváděl spis, Čtvrtníčková mu mimo jiného podávala lék digoxin, který má zklidnit činnost srdce. Používají ho kardiaci, ovšem zdravému člověku může přivodit smrt.

Ani netušil, že si sám zachránil život

Pražští městští soudci už loni v březnu udělili Čtvrtníčkové 10 let vězení. Tehdy spolu s ní na lavici obžalovaných usedli i lékárnice A. Č. a bývalý manžel Čtvrtníčkové M. P.. Lékarnice ale byla osvobozena, protože se nepodařilo prokázat, že Čtvrtníčkové léky obstarala.

Exmanžel byl taktéž zproštěn viny. Podle obžaloby měl se svou bývalou ženou najmout násilníky, kteří v roce 2001 přepadli Vršeckého v jeho bytě a oloupili jej. Aby podnikatel Čtvrtníčkovou nepodezíral, nechala se od lupičů svázat.

Ovšem podnikatel začal tušit, že je jeho přítelkyně do loupeže zapletená a oznámil to na policii. Ta jí začala odposlouchávat hovory. Právě telefonáty s kamarádkami ji z přípravy vraždy usvědčují. Navíc se u ní při domovní prohlídce našla řada léků.

Žena jakoukoli vinu popírala. Případ se proto dostal k vrchnímu soudu, který jej vrátil k novému projednání. Soudci dnes trest pro obžalovanou zpřísnili o dva roky, protože ji navíc uznali vinnou ze zorganizování loupeže. Rozsudek není pravomocný. Právní zástupce Čtvrtníčkové se na místě odvolal k pražskému vrchnímu soudu.

Související témata:

Související články

Deset let za jedovaté lektvary

Pětatřicetiletý Roman Vršecký začal mít na počátku loňského roku zvláštní zdravotní problémy, cítil slabost, nevolnost, občas viděl dvojitě. Ve čtvrtek dospěli...

Výběr článků

Načítám