Hlavní obsah

Dálnici D1 zastavil hořící kamión

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRNO
Aktualizováno

Dálnice D1 ve směru na Brno v pátek odpoledne od půl šesté do sedmi hodin stála. Na 168. kilometru ji zablokoval hořící kamión. Policie nejprve zprovoznila pouze levý jízdní pruh. Šestikilometrová kolona se začala v sedm hodin rozjíždět.

Článek

Směr na Prahu byl volně průjezdný, chvíli byla ale doprava uzavřena i tam. Řidiči čekali asi 10 minut, než hasiči zlikvidovali největší plameny.

Podle mluvčího jihomoravských hasičů Jaroslava Haida shořel celý návěs kamionu. Řidiči se nic nestalo. Dopravci ale požárem vznikla škoda přesahující milión korun.

„Slovenský řidič nizozemského tahače DAF s návěsem za jízdy zpozoroval, že mu hoří pneumatika zadní nápravy. Se soupravou zajel ke krajnici, zastavil a za pomoci řidiče maďarského kamiónu a dalších motoristů oheň hasil dvěma ručními hasícími přístroji. Přes poměrně rychlé uhašení hořící pneumatiky se žár rozšířil i na návěs s nákladem plastů k výrobě prádelních šňůr. Řidiči se podařilo odpojit návěs a s tahačem odjel do bezpečné vzdálenosti,“ sdělil Novinkám mluvčí jihomoravských hasičů Jaroslav Haid.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám