Hlavní obsah

Čtyři lidé se v Opavě přiotrávili oxidem uhelnatým, mezi nimi i dvě děti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Opava

Čtyři lidé se v úterý večer v Opavě přiotrávili oxidem uhelnatým unikajícím z plynového kotle. Mezi nimi byly i dvě děti ve věku 13 a 16 let. ČTK to řekl mluvčí moravskoslezských záchranářů Lukáš Humpl. Sanitky odvezly do nemocnice dva dospělé a třináctiletého chlapce, kterého museli záchranáři připojit na plicní ventilaci.

Foto: Profimedia

Ilustrační foto

Článek

„Záchranáři po příchodu zjistili vysokou hladinu nebezpečného oxidu uhelnatého, který zřejmě unikal z plynového kotle. Z prostor bytu vynesli tři zasažené osoby, všechny v bezvědomí a ohrožení života,“ uvedl.

V nejhorším stavu byl třináctiletý chlapec, kterého musel zasahující lékař zaintubovat a převést na přístrojem řízenou ventilaci. Sanitka chlapce převezla do ostravské fakultní nemocnice. V bezvědomí byla i osmatřicetiletá žena i o rok mladší muž. Oba se ale během ošetření probrali. Zdravotníci jim poskytli kyslík a aplikovali léky.

„Čtvrtým pacientem byl šestnáctiletý chlapec, který se zplodin nadýchal, avšak zůstal při vědomí a jeho stav nebyl vážný. Dospělí i chlapec byli po ošetření přepraveni do Slezské nemocnice Opava,“ řekl.

Tři lidé včetně dítěte se ve Slezsku přiotrávili plynem

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám