Hlavní obsah

Co za člověka ukradne mamince kočárek? Policie dopadla podezřelého z krádeže v Hostivaři

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Díky pozornému svědkovi se policii podařilo dopadnout muže podezřelého z krádeže zaparkovaného kočárku v domě v pražské Hostivaři. Zadržený 47letý muž se k činu nepřiznal, v domě byl, ale nic si prý nepamatuje, protože byl opilý. Státní zástupce už podal soudu návrh na potrestání.

Policie převáží k soudu muže podezřelého z krádeže kočárku v HostivařiVideo: Policie ČR

 
Článek

Ke krádeži došlo v lednu v Hostivaři. Maminka se večer se svým dítětem vrátila domů a kočárek nechala zaparkovaný před bytem, ráno tam už ale nebyl.

Ze záznamu kamer v panelovém domě vyšlo najevo, že kočárek odcizil neznámý muž. Na záběrech bylo vidět, že vešel do domu a že když po pár hodinách odcházel, bylo to už s kočárkem. Rodině tím způsobil škodu patnáct tisíc korun a nemalé komplikace.

Policistům se muže nedařilo vypátrat, záběry z krádeže proto zveřejnili, což se nakonec ukázalo jako dobrý nápad. „Na základě zveřejnění kamerového záznamu v médiích, na kterém je zachycený muž přímo při krádeži kočárku, jsme na linku 158 přijali oznámení od pozorného občana. Ten hledaného poznal v tramvaji ve stanici Vltavská,“ uvedla mluvčí policie Eva Kropáčová.

Co za člověka ukradne mamince kočárek? Kamera zachytila zloděje z Hostivaře

Krimi

Na tramvajové zastávce Sparta už na muže čekala připravená hlídka policie, která 47letého cizince zadržela. „I přestože kamera muže zachytila při odcizení kočárku, ten se ke svému jednání nepřiznal a tvrdil, že pouze do domu vešel, a protože byl opilý, nic si nepamatuje,“ dodala mluvčí.

Státní zástupce z Obvodního státní zastupitelství pro Prahu 10 podle policistů podal soudu návrh na potrestání. „Navrhl uložit podezřelému trest odnětí svobody ve výměře 6 měsíců, výkon tohoto trestu podmíněně odložit na zkušební dobu 18 měsíců, a dále aby nahradil způsobenou majetkovou škodu,“ uvedla Kropáčová.

Chycen při činu. Policisté dopadli zloděje, když v cizím domě seděl na záchodě

Koktejl

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám