Hlavní obsah

Co za člověka ukradne mamince kočárek? Kamera zachytila zloděje z Hostivaře

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Večer maminka z pražské Hostivaře zaparkovala kočárek před dveřmi do bytu ve druhém patře. Když se ráno podívala, už tam nebyl. Odcizení má na svědomí neznámý muž, který v noci do domu přišel, kočárek sebral a odjel s ním. Policisté prosí o pomoc s pátráním.

Policisté pátrají po muži, který v pražské Hostivaři odcizil kočárek.Video: Policie ČR

 
Článek

Ke krádeži dětského kočárku došlo podle záběrů z kamer 13. ledna. Žena ho nechala zaparkovaný před dveřmi bytu. „Když žena ráno otevřela dveře, kočárek s fusakem a dalšími věcmi už na chodbě nestál,“ popsala mluvčí policie Eva Kropáčová.

Chceš umřít hned, nebo v bolestech? Za znásilnění a pokus vraždy školačky z Plzně soudí mladíka z Ukrajiny

Krimi

Žena se ještě snažila s nadějí prohledat celý dům i ostatní společné prostory, ale marně. Vše pak oznámila policistům, kteří si nechali stáhnout záběry z kamer v panelovém domě.

A na těch je vidět, jak v 1:13 ráno vchází do domu skrz hlavní vchodové dveře muž s modrou bundou a batohem v ruce. Poté prochází kolem kočárkárny až do výtahu, odkud vyjíždí do nultého patra.

Foto: Policie ČR

Muž, který podle policie kočárek odcizil.

„Poté nastupuje s odcizeným kočárkem, již maskovaný bundou a kapucí na hlavě, do výtahu a opouští s ním dům. Svým jednáním dosud neznámý muž způsobil mamince velké komplikace a prakticky minimální možnost se s dcerkou dostat například na nákup nebo k lékaři, ale také jí způsobil škodu za bezmála patnáct tisíc korun,“ dodává Kropáčová.

Z domu přitom muž odchází se svým lupem podle záznamu až v 6:47, tedy po zhruba pěti hodinách.

Policisté po muži zatím pátrali bez výsledků, obrací se proto s prosbou na veřejnost. „V případě, že poznáváte muže na kamerovém záznamu, informace prosím předejte operátorům tísňové linky 158 nebo vše můžete oznámit na jakékoliv policejní služebně,“ popisuje mluvčí s tím, že pachateli hrozí až dva roky vězení.

Čtyři zranění po nárazu auta do stromu na Strakonicku. Policie pátrá po dodávce, která ujela

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám