Hlavní obsah

Cizinec kradl navigace po celé Evropě. Na české pumpě ho překvapila zásahovka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Navigace do zemědělských strojů celkem za pět milionů korun ukradl podle policie 35letý cizinec v několika zemích Evropy. Překvapila ho zásahová jednotka na čerpací stanici na Královéhradecku.

Muže zadržela zásahová jednotkaVideo: Policie ČR

 
Článek

Kriminalisté zjistili, že muž kradl navigace a příslušenství od dubna do července. Napočítali deset případů v celkové výši škody pět milionu korun. Během vyšetřování se podařilo najít stopy, které detektivy dovedly k muži z východní Evropy.

„Když kriminalisté srovnali pohyb podezřelého, vždy se vyskytoval poblíž míst činu a nemálo času strávil také v kasinech v blízkém okolí. Zbývalo jen zjistit, kde se aktuálně bude pohybovat,“ uvedl mluvčí policie Pavel Šváb.

Na konci října vezl muž přes královéhradecký kraj svého známého do Litvy. Když zastavil na čerpací stanici, nestačil se divit. Cestu mu zablokovalo několik aut, ze kterých vyskočili ozbrojení policisté. Muž byl obviněn z krádeže a vzat do vazby. Od soudu může odejít až s osmiletým trestem.

Šéf Zemanovy ochranky pomohl chytit zloděje

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám