Hlavní obsah

Chlapci vybuchly do obličeje chemikálie

Právo, Petr Kozelka

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rahatec

Tragédie otřásla v sobotu odpoledne obcí Rohatec na Hodonínsku. Asi patnáctiletý chlapec tam podle dostupných informací manipuloval s chemikáliemi a ty vybuchly. Hoch utrpěl těžké popáleniny v horní části těla včetně obličeje. Rodinný dům, kde k události došlo, nyní prohledávají policejní pyrotechnici a chemici hasičů.

Foto: Petr Nový, Novinky

Článek

„Záchranáři chlapce transportovali z hodonínské nemocnice do Fakultní nemocnice Brno s popáleninami druhého stupně na horní polovině těla a v obličeji. V době transportu byl stabilizovaný a mimo ohrožení života, podobná zranění jsou ale velmi nebezpečná, může dojít k ohrožení dýchacích cest a podobě,“ řekla Právu mluvčí jihomoravských záchranářů Barbora Zuchová.

K výbuchu v rodinném domku došlo okolo třetí hodiny odpolední. Na místo okamžitě vyrazili hasiči a policisté, kteří uzavřeli okolí, neboť chlapec ještě policistům stačil říct, že v domě má větší množství chemikálií.

„Hasiči na místě zřídili dekontaminační stanoviště a ohraničili prostor,“ řekl mluvčí hasičů Jaroslav Haid s tím, že do Rohatce byli povoláni i hasičští specialisté-chemici. Na místě pak objevili několik kilogramů rozličných chemikálií.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám