Hlavní obsah

Chceš-li úvěr, pošli zálohu. Podvodník okradl muže z Olomouce

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

Na podvodníka narazil čtyřiatřicetiletý muž z Olomouce, když si chtěl sjednat nebankovní úvěr. Uvěřil, že, než úvěr dostane, musí sám poslat zálohu. Půjčky se nedočkal, o peníze, které jako zálohu poslal, přišel. Novinky o tom v úterý informovala policejní mluvčí Marie Šafářová.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Muž podle ní začátkem ledna zareagoval na SMS zprávu s nabídkou sjednání nebankovního úvěru ve výši 120 tisíc korun. Dle pokynů zaslal e-mailem kopii svého občanského průkazu, výplatní pásku a také pracovní smlouvu.

Žena z Olomoucka si chtěla přivydělat jako makléřka kryptoměn. Přišla o statisíce korun.

Krimi

„Poté byl vyzván, aby zaplatil zálohu na vyplacení úvěru ve výši 10 tisíc korun. I tento pokyn splnil a peníze ze svého účtu na určený účet převedl. Pak čekal na vyplacení slíbeného úvěru, ale marně. V pondělí se proto obrátil na policii,“ uvedla Šafářová.

„Ve věci byly zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání trestného činu podvod, za který lze dle trestního zákoníku uložit trest odnětí svobody až na dvě léta, zákaz činnosti nebo propadnutí věci,“ doplnila policejní mluvčí.

Seniorka z Olomoucka chtěla prodat lyžařskou soupravu. Přišla o 120 tisíc

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám