Hlavní obsah

Seniorka z Olomoucka chtěla prodat lyžařskou soupravu. Přišla o 120 tisíc

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Olomouc

O několik tisíc eur, v přepočtu zhruba 120 tisíc korun, přišla v pondělí devětašedesátiletá žena z Olomoucka, když se rozhodla prodat prostřednictvím nabídky na sociální síti lyžařskou soupravu. Narazila přitom na podvodníka.

Foto: Miloslav Hradil, Novinky

Ilustrační foto

Článek

„Žena uvedla, že v pondělí po třinácté hodině zveřejnila na síti Facebook inzerát nabídky lyžařské soupravy,“ popsal Novinkám počátek případu policejní mluvčí Libor Hejtman.

„Po chvíli ji kontaktoval zájemce s dotazem, jestli by bylo možné soupravu poslat přes kurýrní společnost, a požádal dotyčnou o zaslání telefonního čísla a e-mailu,“ dodal mluvčí.

Prodávající podle něj muži vyhověla a zaslala na sebe telefonní číslo i e-mail. Na něj záhy obdržela zprávu, která vypadala jako od přepravní společnosti. Kurýr ji informoval o tom, že někdo zakoupil její produkt, a přiložil banner „pokračovat“.

„Žena na něj klikla a byla přesměrována na nabídku tuzemských bank. Vybrala tu svou a v dalším otevřeném okně vyplnila požadované přihlašovací údaje ke svému bankovnímu účtu a platební kartě. Potvrdila i zprávu k finanční transakci z banky,“ konstatoval mluvčí.

Očekávaných peněz se ale seniorka nedočkala. Naopak o peníze přišla. „Neznámý pachatel jí z účtu odčerpal 4870 eur (asi 120 tisíc korun),“ doplnil Hejtman s tím, že pachateli hrozí v případě jeho dopadení trest odnětí svobody na tři až osm let.

Na radu podvodníka nastrkal muž z Olomoucka do bitcoinmatu statisíce korun. Přišel o ně

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám