Hlavní obsah

Černý pasažér chtěl dát v Brně revizorce pěstí, chytili ho cestující

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Brno

Násilím si chtěl údajně vynutit vystoupení z tramvaje černý pasažér, který se v Brně dostal do potyčky s revizorkou. Mladík cestující bez jízdenky chtěl revizorku dokonce napadnout pěstí. Až do příjezdu strážníků ho pak zadrželi další cestující.

Foto: Miškay Petr, ČTK

Článek

Hlídku městské policie si přivolala sama revizorka v úterý dopoledne na ulici Rašínova v centru Brna.

„V době příjezdu strážníků byla situace na místě hodně nepřehledná. Pracovnice dopravního podniku společně s dalšími třemi svědky se snažila zabránit v odchodu černému pasažérovi, který jí v tramvaji prý nadával, strkal do ní, a dokonce se ji pokusil udeřit pěstí,“ popsala mluvčí strážníků Jana Pokorná.

Násilník v Praze vytáhl na revizory mačetu. Odzbrojil ho cestující

Krimi

„Od kontrolorky se hlídka dozvěděla, že čtyřiadvacetiletý muž z Blanenska ji údajně urážel poté, co zjistila, že cestuje bez jízdenky, a chtěla s ním porušení přepravního řádu vyřešit. Muž prý chtěl z tramvaje vystoupit a revizorka se mu údajně postavila do cesty. To ho rozčílilo a údajně revizorku odstrkoval. Když se pokusil vynutit si výstup z tramvaje úderem pěstí, zakročili ostatní cestující,“ dodala mluvčí.

Samotný černý pasažér jakékoli násilí odmítl a tvrdil, že chtěl pouze vystoupit. Jeho verzi ovšem vyvrátili další svědci, proto případ strážníci s podezřením na spáchání přestupku předali úředníkům.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám