Hlavní obsah

Násilník v Praze vytáhl na revizory mačetu. Odzbrojil ho cestující

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Neznámý muž vytáhl v listopadu na dva revizory v pražském metru mačetu. Odzbrojil ho kolemjdoucí a agresor se dal na útěk. Policie po něm ve čtvrtek vyhlásila pátrání.

Černý pasažér s mačetouVideo: Policie ČR

 
Článek

Revizoři kontrolovali cestující ve stanici metra Vysočanská, když zjistili, že jeden z mužů nemá lístek. Revizoři ho chtěli vykázat, ale ten na ně podle policie vytáhl mačetu a hrozil pobodáním. Kontroloři se proto klidili z cesty.

„Celého incidentu si povšiml náhodný neznámý cestující s červeným batohem na zádech, který agresora během chvíle odzbrojil, mačetu zahodil do kolejiště a poté pokračoval dál ve své cestě,“ uvedl mluvčí policie Richard Hrdina.

Foto: Policie ČR

Hledaný muž

„Bodnu tě, stejně jdu do vězení, je mi to jedno!“

Útočník začal utíkat a za ním běžel jeden z revizorů. U eskalátorů revizorovi násilník vyhrožoval, že ho pobodá a že má nástup do vězení, takže je mu to jedno. Pak utekl.

Policie má kamerové záznamy, na kterých je agresor dobře vidět, a prosí veřejnost o pomoc s pátráním. Policisté by také rádi mluvili s cestujícím, který muže odzbrojil, a dalšími svědky. Všichni se mohou přihlásit na lince 158.

Agresorovi hrozí za nebezpečné vyhrožování až tři roky vězení.

V Praze srazila tramvaj předškoláka, je mimo ohrožení života

Krimi

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám