Hlavní obsah

Bývalý voják bil lidi v Praze

Praha

Nejméně tři brutální napadení má na svědomí 42letý cizinec od loňského května. Například ve Vršovicích po hádce zmlátil muže na ulici. Kriminalistům ztěžovalo práci, že často měnil místo pobytu a šlo o bývalého vojáka.

Útoky bývalého vojáka v PrazeVideo: Policie ČR

 
Článek

Vyšetřování odstartovalo v květnu, kdy muž podle policie na ubytovně v Praze 8 napadl dva muže. Ti ho v kuchyňce upozornili, že tam nemá kouřit. Jednomu pak zlomil nos a další kosti v obličeji, druhý utrpěl tržné rány v obličeji. Navíc jim vyhrožoval zabitím. U sebe měl nůž.

Hádka kvůli ženě skončila nožem v oku, žalobce chce pro útočníka osm let

Krimi

Dalšího činu se měl dopustit v listopadu u obchodního domu ve Vršovicích. „Zde po krátké slovní rozepři napadl o šest let mladšího muže, kterého opakovanými údery do obličeje a horní poloviny těla srazil na zem. Poté jej kopal do hlavy a zad,“ popsala mluvčí policie Violeta Siřišťová. Poškozený naštěstí nebyl vážně zraněn.

Foto: Policie ČR

Speciálně upravené nože

Poslední útok se odehrál v březnu na Praze 4. Útočník chtěl po muži cigaretu a pak, aby si sundal brýle. Poškozený se zamkl v autě, a tak podezřelý vzal cihlu a prohodil ji předním oknem. Přitom byl muž zraněn na rameni.

Kriminalistům se muže nedařilo dopadnout, protože neustále měnil místo pobytu. Povedlo se jim to až v uplynulých dnech. „Jelikož kolegové pracovali s informací, že se jedná o bývalého profesionálního vojáka, který ovládá bojová umění, věnoval se aktivně boxu a mohl být ozbrojen, použili při jeho zadržení donucovacích prostředků,“ vysvětlila Siřišťová.

U muže pak našli vrhací nože. Obviněn byl ze spáchání trestných činů ublížení na zdraví, výtržnictví a nebezpečné vyhrožování, za které mu hrozí až tři roky za mřížemi. Soud ho poslal do vazby.

Foto: Policie ČR

Útoky bývalého vojáka v Praze

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám