Hlavní obsah

Hádka kvůli ženě skončila nožem v oku, žalobce chce pro útočníka osm let

Plzeň

Popíjeli spolu slivovici a pak se začali hádat kvůli ženě. Po nadávkách přišel fyzický útok, kdy 36letý Polák vzal kuchyňský nůž a stejně starého muže ze Slovenska s ním bodl do levého oka. Napadený cizinec následkem zranění oslepl. Případ z loňského října míří nyní ke Krajskému soudu v Plzni.

Foto: Ondřej Kořínek, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Státní zástupce požaduje jako trest pro útočníka osm let vězení. V jeho jednání spatřuje trestný čin pokusu o vraždu.

Incident se odehrál v jednom z plzeňských bytů. Při popíjení alkoholu se dostali oba muži do křížku kvůli přítelkyni poškozeného. Obviněný mu vyčetl, že se k ní chová špatně a že by ženě bylo lépe, kdyby od něj odešla a byla s ním.

Policista při pranici v hospodě šlapal muži po hlavě, soud mu zpřísnil trest

Krimi

Na to poškozený reagoval tak, že měl obviněného srazit pěstí na zem. „Vyděsilo mě to, že bude dál útočit. Vzal jsem kuchyňský nůž a Petera bodl do obličeje. On chtěl z bytu utéci, a jak se obouval, tak jsem ho ještě několikrát zasáhl do horní části těla i následně do zad, “ řekl policistům obviněný muž.

Nazval ho komunistou, tak schytal výprask. Soud důchodce potrestal podmínkou

Krimi

Nůž pak zahodil do dřezu. Když viděl krev, došlo mu, že udělal něco strašného. Podle obžaloby zasadil poškozenému ještě další čtyři bodné rány do ramene a dvě zezadu pod lopatku. Znalci uvedli, že nejzávažnějším následkem bylo poranění oka. Upřesnili, že při průniku ostří nože došlo k odchlípnutí sítnice a definitivní ztrátě zraku.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám