Hlavní obsah

Bulharská dodávka pašovaný alkohol do cíle nedovezla

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Dodávka, která za sebou na podvalníku táhla další dodávkový vůz, zaujala na dálnici D2 u Ladné na Břeclavsku celníky. Když se ji rozhodli zkontrolovat, nečekali, co vše v soupravě objeví. Náklad by zásobil celou hospodu.

Bulharská dodávkaVideo: Celní správa ČR

 
Článek

V pátek mluvčí celníků Lada Temňáková informovala o případu z pondělního odpoledne, kdy si hlídka celníků na dálnici D2 vytipovala ke kontrole soupravu s naloženou dodávkou. Světelnou signalizací si soupravu, podle registrační značky původem z Bulharska, svedla na parkoviště u benzínové pumpy v katastru Ladné. Vozidlo bylo plně naložené, takže nakonec zamířilo na důkladnou kontrolu do haly na hranici u Lanžhotu.

Následovala řada překvapivých objevů. O první se postaral počet pasažérů ve voze. Kromě řidiče v dodávce cestovalo dalších pět lidí. „To bylo v rozporu s technickými parametry vozu a sedadlo do něj bylo zjevně dodatečně přimontováno. Řidič tvrdil, že se jedná o tři přátele, kterým se porouchalo auto a odtahuje je do Německa,“ řekla mluvčí.

Jihočeští celníci odhalili ženu, která prodávala padělky přes sociální sítě

Krimi

Cigarety měl místo filtru vzduchu

Na ložné ploše pojízdné dodávky řidič převážel náklad téměř šesti hektolitrů piva, konkrétně 576 litrů v PET lahvích. Dále bezmála třiapadesát litrů lihovin a 7640 kusů cigaret. Náklad tak vysoce překročil povolený limit pro převoz pro osobní spotřebu. Celníkům řidič sice řekl, že patří i dalším cestujícím, z problému se ale nevyvlekl. „Cigarety byly ukryty v různých částech vozidla, dokonce i v kabinovém filtru, kde je objevila fena služebního psa Apple,“ připomněla mluvčí.

Náklad celníci zajistili a s největší pravděpodobností jej čeká likvidace. Řidiče naopak čeká doplacení spotřební daně. Celníci si tak připsali solidní výsledek, v jediném případě vezl pašerák pětinu loni zajištěného piva. Ve statistice roku 2023 figuruje podle mluvčí při kontrolách v terénu zajištěných 2 657 litrů piva, 1 412 litrů lihovin, 406 litrů vína, 2 649 litrů minerálních olejů a 799 840 kusů cigaret.

Foto: Celní správa, Právo

Bulharská dodávka s podvalníkem obsahovala náklad nepřihlášeného alkoholu a cigaret.

Taxík vezl z Polska tisíce tablet s pseudoefedrinem i léky na erekci. Zastavili ho celníci

Krimi

Reklama

Výběr článků

Načítám