Hlavní obsah

Taxík vezl z Polska tisíce tablet s pseudoefedrinem i léky na erekci. Zastavili ho celníci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Obrovské množství tablet pro výrobu drog a také neschválené léky na podporu erekce převáželo vozidlo taxislužby, které zastavili čeští celníci na hraničním přechodu s Polskem v Chotěbuzi na Karvinsku. Osádce automobilu hrozí až pět let vězení.

Foto: Celní úřad pro Moravskoslezský kraj

Kufr auta obsahoval dvě zavazadla plná léků.

Článek

O záchytu informovala mluvčí Celního úřadu pro Moravskoslezský kraj Zuzana Němcová. Kontraband byl zajištěn na konci února, celníci ale o případu informovali až nyní.

Vzhledem k jednoduššímu nákupu léků zneužívaných pro výrobu drog je Polsko hojně navštěvovanou zemí drogových dealerů z České republiky.

„Nejinak tomu bylo i při nedávné kontrole silničního vozidla na hraničním přechodu v Chotěbuzi,“ sdělila Němcová.

Celníci z Plzeňského kraje našli padělky nudlí, rýžového papíru i elektronických cigaret

Krimi

„Vozidlo taxislužby se dvěma osobami si celníci vytipovali ke kontrole a následně zastavili z důvodu prověření, zda se v něm nenachází nezdaněný líh, cigarety nebo omamné a psychotropní látky,“ dodala.

Žena a muž ve věku 38 a 32 let shodně tvrdili, že nic nelegálního nepřevážejí. „Po prohlídce vozidla však celníci nalezli v kufru automobilu dvě zavazadla plně naplněná tabletami s obsahem pseudoefedrinu v celkovém množství 13 524 kusů,“ uvedla mluvčí.

„Vedle toho se v jednom zavazadle nacházelo také 17 kusů přípravku Kamagra, který je určen k léčbě poruch erekce a v ČR není registrován, jelikož není zaručena jeho bezpečnost pro zdraví člověka,“ doplnila.

V případě odsouzení hrozí zadrženému muži a ženě až pět let vězení.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám